Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Obamejan izbačen iz tima, Arsenal sprema prodaju već u januaru

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.12.21. | 19:29

Mikel Arteta ne računa više na Gabonca

Pre godinu dana produžetak ugovora, danas - rastanak. Još ne zvaničan, ali kako stvari stoje, Arsenal je rešen da proda Pjera Emerika Obamejana.

Napadaču iz Gabona pre nekoliko dana oduzeta je kapitenska traka pošto je bez dozvole kluba zakasnio s povratkom iz Francuske kako bi išao da se tetovira. Imao je dozvolu kluba da se vrati u domovinu po bolesnu mamu, ali ne i da ostane duže od dogovorenog. Posebno ne zbog tetoviranja.

Izabrane vesti

20.45: (5.10) Barnsli (3.50) VBA (1.75)

Oduzimanje trake bilo je izgleda tek prvi korak disciplinske mere koju je londonski klub rešio da preduzme. Po saznanjima Dejli Mejla, Mikel Arteta zabranio je Obamejanu da trenira sa prvim timom do kraja ove godine, odnosno do povratka sa Afričkog kupa nacija koji počinje krajem meseca u Kamerunu.

Nema zvanične potvrde te informacije, ali u prilog joj ide Artetina izjava da ne računa na Gabonca za sutrašnji duel sa Lidsom.

"Ne, Obamejan nije u konkurenciji za tim", kratko je poručio trener Arsenala ne želeći da se bavi budućnošću 32-godišnjeg napadača.

Ipak, Dejli Mejl piše da su bez obzira na ugovor koji važi do jula 2023. Tobdžije spremne da već u januaru prodaju Obamejana. Veće su šanse, ipak, da će se to dogoditi na leto pošto neće biti lako pronaći klub spreman da mu ponudi platu kakvu ima u Arsenalu. Gabonac trenutno u Londonu zarađuje oko 15.000.000 evra godišnje.


tagovi

Pjer Emerik ObamejanArsenalPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara