Obamejan i Buskets u zagrljaju (AFP)
Obamejan i Buskets u zagrljaju (AFP)

Obamejan napao rekord Nikole Žigića: Barsa čuvala 1:0, dok su se Serlot i Isak brukali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 23:35

Barsa slavila minimalnim rezultatom na Anoeti zahvaljujući gomili promašaja ofanzivaca Real Sosijedada

Niko ne spori da je Barselona prodisala otkako je Ćavi preuzeo kormilo, ali biće potrebno još mnogo rada, ali i pojačanja da bi Katalonci ponovo bili strah i trepet, prvo u španskim, a potom i u evropskim okvirima. Videlo se to i nakon eliminacije u Ligi Evrope od Ajntrahta, utisak je pojačan porazom od Kadiza pre tri dana, a u prilog tome govori i večerašnji trijumf protiv Real Sosijedada koji je lako mogao da preraste u neprijatno veče na Anoeti. Barselona jeste slavila - 1:0 i 12. put zaredom izbegla poraz od kluba iz San Sebastijana, ali komotno mogla da primi gola.

I primila bi da se dvojica Aleksandera nisu brukala u šansama koje je bilo lakše promašiti nego pretvoriti u gol. Kao da je neko bacio vradžbinu ili se igrao sa vudu lutkicama Serlota i Isaka. Krajem prvog dela Šveđanin neometano mogao da pita Mark Andre Ter Štegena gde da mu šutira, a oterao je loptu bar tri metra pored gola. Uvodni minuti drugog dela doneli su jedan od promašaja sezone i to u režiji Norvežanina koji je promašio loptu na drugoj stativi. Pre isteka sat vremena igre, nemački golman je poput mačke skinuo nezgodnu loptu koja je išla u gol, pa je trzaj glavom Pjer-Emerika Obamejana iz 11. minuta ipak napravio razliku.

Izabrane vesti

Gaboncu je asistirao Feran Tores i to za deveti pogodak na prvih 11 nastupa za Barsu. Poslednji igrač koji je u devet navrata tresao mrežu u primeri u prvih 11 nastupa bio je Zlatan Ibrahimović 2009. godine, takođe u dresu Barselone. Pritom, sa šest utakmica do kraja, Obamejan je na tragu rekorda koji u španskoj eliti već 13 godina čuva Nikola Žigić... Naime, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde prednjači po brojku pogodaka u drugom delu sezone, u konkurenciji fudbalera koji su stigli kao januarska pojačanja. Žigić je 2009. godine, kada je stigao na pozajmicu iz Valensije u Rasing, postigao 13 pogdaka, te Obamejan ima još šest mečeva fore da izjednači ili prestigne dostignuće srpskog gorostasa.

Zanimljivo, da nakon vodećeg gola Barselona nije pokazala naročitu ambiciju da krene po ubedljiviju prednost i reši utakmicu do poluvremena, ili bar izbegne strepnju u nadoknadi koja je trajala čak deset minuta. Ćavijevi puleni čak nisu dominirali ni u posedu, pošto je Real Sosijedad imao 55 odsto vremena loptu u svojim nogama. A primera radi, nedostajao mu je majstor poput Davida Silve.

O nemoći Barselone u San Sebastijanu svedoči i činjenica da je gol postigla iz jedinog udarca u okvir, kao i detalj da je za čitavo drugo poluvreme tek jednom šutirala ka protivničkom golu. Reč je o istom timu koji je pre samo mesec dana u El Klasiku sa 4:0 ponizio najvećeg rivala Real Madrid.

Do samog kraja puleni Imanola Alguasila su tražili taj jedan gol koji su pristupom svakako zaslužili. Mnogo je lopti, naročito u drugi 45 minuta završio u šesnaestercu gostiju, ali ni Barseloni verovatno nije jasno kako joj je mreža ostala netaknuta.

U svakom slučaju Sosijedada nije uspeo da pokvari važno veče za Serija Busketsa. Barsin vezista je 675. nastupom za klub postao treći fudbaler na večnoj listi po broju nastupa preskočivši Andresa Inijestu. Sada su ispred njega jedino čovek čije instrukcije sluša, Ćavi i Lionel Mesi. Eto kakva je veličina Serhio Buskets.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Alaves 2:1 (2:0)

/Prats 11, Murići 45+4 - Railjo 73ag/

Betis - Elče 0:1 (0:0)

/Tete Morente 82/

Viljareal - Valensija 2:0 (2:0)

/Danžuma 10, 17/

Atletiko Madrid - Granada 0:0

Selta - Hetafe 0:2 (0:1)

/Majoral 23, 51/

Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Budimir 14 - Alaba 12, Asensio 45, Lukas Vaskez 90+6/

Četvrtak

Espanjol - Rajo Valjekano 0:1 (0:1)

/Gvardiola 42/

Levante - Sevilja 2:3 (1:2)

/Morales 22, Soldado 87 - Korona 14, 27, Kunde 81/

Kadiz - Atletik Bilbao 2:3 (0:3)

/Perez 56, Sobrino 87 - Garsija 3, Munijain 22, Vezga 33/

Real Sosijedad - Barselona 0:1 (0:1)

/Obamejan 11/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaPjer Emerik ObamejanNikola Žigić

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara