Pjer Emerik Obamejan (Foto: Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (Foto: Reuters)

Obamejan napustio Gabon zbog srčanih problema: Zdravlje na prvom mestu, ne želim da pričam o glasinama

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 11:24

"Imamo probleme koji se teško rešavaju sami od sebe, a onda se pojave tračevi...", napisao je napadač Arsenala

Fudbalska reprezentacija Gabona je na pragu plasmana u drugu fazu Afričkog kupa nacija, iako od starta takmičenja nema pomoć prve zvezde Pjera Emerika Obamejana. Neće je imati ni u nastavku, jer je napadač krenuo put Londona zbog zdravstvenih problema. Pisalo se da su on i vezista Nice Mario Lemina izbačeni iz državnog tima zbog kršenja discipline, što su pred meč odluke protiv Maroka (20.00) demantovali putem društvenih mreža.

Kod Obamejana, Lemine i napadača marokanskog Tanžera Aksela Mejea na lekarskim pregledima ustanovljene su se posledice koje je na njihovo zdravlje ostavio virus korona. Tačnije, utvrđeno je da imaju određenih srčanih problema. Tako se i napadač londonskog Arsenala vraća u englesku prestonicu, kako bi odradio dodatne preglede, iako se vratio treninzima i oseća se dobro.

Izabrane vesti

Iskusni golgeter, kome je Arsenal oduzeo kapitensku traku početkom decembra zbog kršenja discipline - neposredno pred utakmicu putovao u Barselonu kako bi se tetovirao - oglasio se i demantovao priče o novim disciplinskim prekršajima.

"Imamo probleme koji se teško rešavaju sami od sebe, a onda se pojave tračevi... Zdravlje mora da bude na prvom mestu. Ne želim da pričam o lažnim glasinama i nadam se da će reprezentacija ostvariti najbolji mogući rezultat", napisao je na Tviteru bivši fudbaler Borusije Dortmund.

Obamejan je pozitivan test na Kovid 19 dobio po dolasku u Kamerun gde je trebalo da se priključi reprezentaciji Gabona. Prošle nedelje je dobio negativan rezultat i vratio se treninzima, ali ipak neće biti na raspolaganju selektoru Patrisu Nevou.

"Kao što znate, on je ključni igrač Arsenala, iako trenutno prolazi kroz težak period. Na kraju krajeva, uvek moramo da odgovaramo pred klubovima. Oni ih plaćaju i kada im je zdravlje ugroženo moramo biti razumni", rekao je francuski stručnjak.

Obamejan u dresu reprezentacije Gabona (Foto: Reuters)Obamejan u dresu reprezentacije Gabona (Foto: Reuters)

Spekulisalo se da su Obamejan i Lemina u dovodili devojke u hotel u kojem je reprezentacija, a te priče posebno su pogodile bivšeg vezistu Juventusa, Sautemptona i Fulama.

"Ne želim da dajem na značaju tim lažima kojima pokušavaju da nas povrede. Uopšte me ne dotiču. Teško mi je zbog reprezentacija koje je okružena lažovima koji traže kontroverze. Puno sreće u nastavku takmičenja i radujem se narednom pozivu. Udaljenost će nas samo zbližiti", poruka je fudbalera Nice.

Gabon je bez pomenutog trija na premijeri savladao Komore (1:0), a potom izvukao bod u poslednjim trenucima meča sa Ganom (1:1). Sa četiri boda u leđa gleda samo lideru Grupe C Maroku, koji se sa dva boda više pred poslednji meč prve faze već plasirao u narednu. Vezisti Crvene zvezde Geloru Kangi (odigrao oba susreta od prvog do poslednjeg minuta) i drugovima potreban je remi da nastave sa borbom za afrički tron, a pobeda im donosi i prvo mesto u grupi.

KUP AFRIČKIH NACIJA – 3. KOLO

GRUPA C

Utorak

20.00: (5,10) Gabon (3,35) Maroko (1,88)

20.00: (1,32) Gana (5,20) Komorska Ostrva (13,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Pjer Emerik ObamejanMario Leminareprezentacija GabonaGabonAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara