Obećao je trofeje i već ih ima dva! Marku Nikoliću pehar i protiv Kutinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 09:53

Luka Milivojević pokrenuo Šabab Al Ahli ka preokretu i još jednom slavlju srpskog stručnjaka

Čovek je od reči Marko Nikolić. Kad je stizao u arapski svet obećao je da se neće vratiti iz Dubaija praznih šaka, a ispostavilo se da već pre kraja premijerne sezone na klupi Šabab Al Ahlija može da se pohvali drugim peharom. Krajem decembra je osvojio Superkup Ujedinjenih Arapskih Emirata, savladavši Šaržu 6:2, da bi u subotu obradovao čelnike još jednim znamenjem.

Srpski stručnjak je komandovao pobedom nad Al Duhailom u utakmici vrednoj trofeja Superkupa Ujedinjenih Arapskih Emirata i Dubaija, takmičenja koje je urpavo doživelo prvo izdanje. Pobednici prvenstva dve države sastali su se na Rašim stadionu u Dubaiju i domaćin je dobio meč rezultatom 2:1.

Izabrane vesti

Velike zasluga za slavlje male srpske kolonije u ovom delu sveta pripadaju nekadašnjem reprezentativcu Luki Milivojeviću. Provereni vezista, na čijem angažmanu je upravo Nikolić insistirao prošlog leta, izjednačio je rezultat početkom durgog poluvremena i tako uzvratio na pogodak Filipea Kutinja iz prvog, da bi pobedu Šabab Al Ahliju doneo Brazilac Igor Žezus, pogotkom u trećem minutu nadoknade.

Tako je Nikolić nadmudrio Kristofa Galtijea, nekadašnjeg prvaka Francuske sa Lilom i bivšeg trenera Pari Sen Žermena, a sebi učvrstio pozicije u Dubaiju, gde već ima dva pehara i u prilici je da se bori za još dva. Ruku na srce, u prvenstvu mu Al Vasl, predvođen Milošem Milojevićem beži devet koraka (uz meč više), dok je u Prezident kupu ekipa 44-godišnjeg Beograđanina (za koju je sinoć 90 minuta na poziciji štopera igrao Bogdan Planić) stigla do polufinala.

Samim tim Marko Nikolić ima lepu šansu da obogati riznicu. Ionako je svugde gde je radio donosio trofej. Partizanu duplu krunu 2017, Videotinu šampionski naslov i Kup Mađarske, moskovskoj Lokomotivi pehar Kupa Rusije, a vredi napomenuti da je bio prvi sa Olimpijom nekoliko kola pre kraja, kad je zbog vansportskih razloga morao da napustio Ljubljanu.

Sad osvaja i arapski svet.



tagovi

Marko NikolićŠabab Al AhliDubaiLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara