Obema ekipama odgovarao remi, uzeli loptu i dodavali se poslednjih 12 minuta?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 17:54

Sudijski ekspert tvrdi - sve regularno

Pakt o nenapadanju koji su tokom poslednjih 12 minuta utakmice sklopili fudbaleri Elversberga i FSV Frankfurta u nemačkoj Regionalnoj ligi, postao je hit na društvenim mrežama i izazvao mnogo komentara.

Da li je ovakvo ponašenje igrača podleže nekakvoj kazni ili se po važećim fudbalskim zakonima sve svodi samo na nesportski gest koji ne podleže sankcijama - glavna su pitanja kojima se bave u Nemačkoj.

Izabrane vesti

O čemu se konkretno radi?

FSV Frankfurtu i Elversbergu remi je savršeno odgovarao. Domaćin bi s tim bodom osigurao opstanak, dok bi gosti obezbedili plasman u viši rang. Nakon 26 minuta igre na semaforu je stajalo 1:1. Odigrali su i jedni i drugi kako dolikuje do kraja to prvo poluvreme, a onda su u nastavku počeli da spuštaju tempo.

Usporavali, usporavali, sve dok u poslednjih 12 minuta fudbaleri Elversberga nisu uzeli loptu i počeli da je šetaju od beka do beka, preko svojih štopera. I tako do kraja utakmice, maltene bez ikakvog pritiska, odnosno želje domaćina da loptu oduzme ili pripreti.

Sudija Jonas Brombaher nije intervenisao nijednog momenta. Stručnjaci kažu - nije ni trebalo.

"Nije tu bilo očiglednog i jasno pripisivog prekršaja u smislu pravila igre. Celokupna scenografija bi se mogla posmatrati kao nesportsko ponašanje. Ali koga konkretno sudija da kazni? Ko je odgovoran? Uostalom, nije zabranjeno imati posed duže do dva, tri, ili deset, petnaest minuta", kazao je sudijski ekspert iz DFB-a Luc Vagner.

Kiker u svom tekstu povodom nesvakidašnje završnice utakmice u Regionalnoj ligi navodi da disciplinci ovog takmičenja ne postupaju po službenoj dužnosti - za razliku od kontrolnog odbora DFB - a kako prigovora nije bilo od strane aktera, kao ni pritužbi od nekog trećeg kluba, nikakav postupak neće biti pokrenut.

Dakle, nema osnova za dalju istragu regularnosti...

A evo i kako je sve to u Frankfurtu izgledalo:



tagovi

Bundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara