Običan dan u kancelariji: Stanojević i Partizan za reprizu 2010. godine

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 11:32

Crno-beli danas protiv Zlatibora imaju šansu da upišu 15. uzastopnu prvenstvenu recku (18.15, TV Arena)

Zicer za favorita. Padali su i jači timovi od Zlatibora – primera radi, Vojvodina u prvom velikom derbiju 2021. godine – pa se u Partizanu nadaju da će i Čajetinci danas na stadionu u Humskoj (18.15, TV Arena) lako položiti oružje. Sve kako bi se nastavio impresivni niz prvenstvenih pobeda pod komandom Aleksandra Stanojevića. Trenutno je 14 takvih recki.

Upravo će Aleksandar Stanojević imati dodatni motiv na današnjem meču, pošto može da izjednači ostvarenje iz 2010. godine kada je nanizao 15 pobeda u prvenstvu.

Izabrane vesti

„Uvek imam pritisak. Ne samo protiv Zlatibora, već u svakoj drugoj utakmici. Moramo da pobeđujemo i dokazujemo se. U Partizanu je uvek tako bilo, i biće. Ne opeterćujem se nizom pobeda, već svakim narednim mečom“, poručio je Stanojević.

U prvom delu prvenstva, u Užicu, crno-beli su se pošteno namučili da osvoje tri boda. Do njih su stigli tek pogotkom Bibarsa Natha iz jedanaesterca deset minuta pre kraja, uz napomenu da je u prvom poluvremenu poništen pogodak Bojana Matića. U odnosu na taj period sezone, Parni valjak se stabilizovao, igra brže, konkretnije, sigurnije i „male“ utakmice rešava bez problema. Primera radi, od timova iz donjeg doma tabele, ovog proleća savladao je Novi Pazar, Rad, Napredak, Inđiju i Javor. I na tim susretima dao 19, a primio samo jedan gol.

Posebno je impresivan Partizan na domaćem terenu, gde je u seriji od 23 utakmice bez poraza. Štaviše, od 23 meča slavio je na čak 22. U tom periodu mreža mu se tresla samo tri puta, što pokazuje kakvu prednost uživa u Humskoj.

Crno-beli će danas pokušati da naprave još jedan korak napred, produže impresivan niz, ali i razigraju još neke igrače koji bi mogli da budu od koristi u narednom periodu. Posebno u večitom derbiju. Očekuje se da povratničke minute dobije Saša Zdjelar, koji je propustio dobar deo prolećne polusezone zbog virusa korona.

“Zdjelar će biti u konkurenciji za tim protiv Zlatibora. Videćemo koliko će igrati. Još nije sto posto spreman, kao ni Urošević. Polako ih uvodimo. Zdjelar znači meni, ali i svakom treneru. To je tip igrača koji ima neograničeno poverenje. Naravno da bih voleo da produži ugovor. Njemu bi produžetak saradnje doneo mir”, dodao je Stanojević.

A Zlatibor je u drugom delu prvenstva dobio samo jednu utakmicu. I to u gostima. Na terenu Mladosti u Lučanima slavio je iznenađujuće sa 2:0. Prethodno je znao da namuči Proleter u Novom Sadu, otkine dva boda Voždovcu, ali je teško očekivati da se odupre zahuktalom Partizanu.

“Vodio sam nekoliko ekipa protiv Partizana, uvek govorio igračima da nemaju šta da izgube. Već samo mogu da dobiju. Sigurno će to biti teška utakmica, s obzirom da su oni veliki favoriti i u poslednje vreme igraju fenomenalno. Oni će hteti da nastave taj niz i veći pritisak biće na njima”, poručio je trener Zlatibora Ljubomir Ristovski.

PARTIZAN – ZLATIBOR (18.10, TV Arena)

Stadion: Partizan

Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – L. Marković, Natho, Asano - Holender.

ZLATIBOR (4-2-3-1): Čupić – Mijailović, Stamenković, Lambulić, Momčilović – Miloradović, Krstić – Eliomar, Petronijević, Sević – Vukić.

 SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Nedelja

Inđija - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Bastaić 88 pen/

Javor - Rad 1:1 (0:1)

/Ilić 71 - Kaluđerović 33/

Mladost - Metalac 1:1 (1:1)

/Bojović 38 - Prestiž 28/

Napredak - Bačka 2:1 (1:0)

/Marjanović 2, Melunović 61 - Ašćerić 74 pen/

Ponedeljak

14.00: (1,35) TSC (5,00) Mačva (9,00)

14.00: (2,50) Proleter NS (3,25) Spartak Subotica (2,90)

14.00: (3,50) Radnik (3,30) Vojvodina (2,15)

16.05: (10,0) Voždovac (6,50) Crvena zvezda (1,25)

18.10: (1,17) Partizan (7,50) Zlatibor (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar StanojevićLjubiša Dunđerski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara