Srđan Jovanović (Reuters)
Srđan Jovanović (Reuters)

Objavljen spisak sudija za Mundijal u Kataru: nema Srđana Jovanovića, sudiće i žene

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.05.22. | 15:14

Najbolji srpski arbitar se nije našao među 36 odabranih

Srbija je u liku Milorada Mažića imala predstavnike među sudijama na prethodna dva Mundijala u Brazilu i Rusiji, ali na narednom u Kataru neće biti naših delilaca pravde.

FIFA je danas objavila spisak sudija koji će deliti pravdu na Svetskom prvenstvu u Kataru i tamo nema Srđana Jovanovića, najboljeg srpskog arbitra koji je u ovoj sezoni debitovao u Ligi šampiona i vodio četiri utakmice elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Sudijska komisija svetske kuće fudbala na čelu sa predsednikom Pjerluiđijem Kolinom je danas objavila spisak od 36 glavnih sudija, 69 asistenata i 24 arbitra koji će biti zaduženi za VAR sobu.

„Kao i uvek pri izboru arbitara, vodili smo se kvalitetom. Ovo je sudijska elita svetskog fudbala“, rekao je Kolina.

Po prvi put u istroiji svetskih prvenstava, među sudijama će se naći i žene. Od 36 glavnih sudija, tri su pripadnice nežnijeg pola. Šansu da uđu u istoriju su dobile Stefani Frapar iz Francuske, Salima Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašita iz Japana. I među pomoćnim sudijama su se takođe našle tri žene

Velike fudbalske zemlje će imati i po dvojicu predstavnika među glavnim sudijama. Francusku će pored Stefani Frapar predstavljati i Klemon Turpan. Iz Engleske su tu Majkl Oliver i Entoni Tejlor, iz Brazila Rafael Klaus i Vilton Sampajo, a iz Argentine Fakundo Teljo i Fernando Rapalini. Od sudija iz regiona, šansu da dele pravdu su dobili Ištvan Kovač iz Rumunije i Slavko Vinčič iz Slovenije.


tagovi

Srđan JovanovićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara