Objavljene precizne plate igrača Bajerna, Kan kontaktirao Rajolu - kuva se nešto veliko

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 02:25

Mada prvi čovek kluba iz Minhena javno govori kako Norvažanin nije tema, Bild tvrdi da Bavarci nisu digli ruke od njega...

Velike stvari događaju se u Bajernu poslednjih dana. Kako smo pisali juče načelan dogovor sa Kingslijem Komanom oko novog ugovora postignut je, čime su Oliver Kan i njegovi saradnici rešili jedan od najvećih problema. Francuskom krilnom napadaču koji je postigao gol odluke u finalu Lige šampiona 2020. godine aktuelni ugovor isticao je na leto 2023. Da bi izbegao "slučaj Alaba" - da Koman ode bez obeštećenja - klub iz Minhena ozbiljno je razmišljao o prodaji jednog od najvažnijih igrača tokom ove zime ili narednog leta, ali kako su obe strane pristale da pomalo popuste i naprave kompromis (neće biti ni 20.000.000 po godini, koliko je igračev menadžer zahtevao, ali ni 15.000.000, koliko je Bajern nudio), tokom narednih nedelja treba očekivati ozvaničenje nove saradnje.

Kingsli Koman biće treći igrač u poslednjih šest meseci koji stavlja paraf na novi ugovor sa Bavarcima - posle Kimiha i Gorecke - međutim tu neće biti kraj. Kako javlja Bild u Zebener štrase uveliko rade na pripremi slične ponude za još jednog kapitalca. U pitanju je Serž Gnabri, koji trenutno zarađuje 10.000.000. Iz godine u godinu brzonogi napadač igra sve bolje i apsolutno je zaslužio novi ugovor, a samim tim i ozbiljno povećanje primanja.

Izabrane vesti

Prema istom izvoru pregovori s Gnabrijem ići će mnogo lakše nego s Komanom...

Kada sa nekadašnjim igračem Arsenala zaokruže primarne obnove (Kimih, Gorecka, Koman, Gnabri), u Minhenu će moći da se na miru posvete pregovorima sa trojicom kapitena, takozvanim senatorima - Robertom Levnadovskim, Tomasom Milerom i Manuelom Nojerom.

U međuvremenu, Bild je izašao sa dosta preciznim iznosima plata pojedinih igrača Bajerna. Tu su prvotimci što su u poslednje vreme potpisivali nove ugovore i oni što će ih tek potpisati.

NAPOMENA: U prvoj koloni je datum poslednje obnove, u drugoj dužina ugovora, u trećoj stara plata, u četvrtoj nova, po poslednjem sporazumu.

Iz priloženog se da videti da je Robert Levandovski iznad svih sa 24.000.000 evra (bruto) po godini. To je, dakle, cifra koju klub izdvaja za datog igrača. Leva dobija daleko manje kad se odbiju porezi. U drugoj kategoriji su Nojer, Miler i Kimih sa po 20.000.000 evra, a u trećoj će biti Koman i Gnabri zajedno sa Goreckom i Saneom, s primanjima između 17 i 18 miliona evra.

Bild otkriva da Bajern još nije započeo pregovore ni sa jednim od trojice najiskusnijih igrača, ali kaže se da dvojica nemačkih reprezentativaca ne razmišljaju o odlasku i da će gotovo izvesno završiti karijeru u Minhenu. S Poljakom situacija je nešto drukčija. Mada ima 33 godine on se oseća veoma dobro i želi dugoročni ugovor s jednakom platom. Prema informacijama ovog lista čelnici nemačkog šampiona ne žele da srljaju. Čak su kontaktirali Mina Rajolu da opipaju puls Erlinga Halanda?! Jasno je kao dan da bi novi dugoročni ugovor za Levu značio i oproštaj od Norvežanina. Zato, stav Bajernovih glavešina je da ne žure s odlukom.

O tom potom...

Ali sve je više glasina kako na Alijanc areni pripremaju nešto veliko. Najverovatnije za iduće leto. O tome je pre dva dana detaljno govorio i nekadašnji tehnički direktor kluba a sada vlasnik agencije za prodaju igrača - Mihael Reške.

Ukoliko s uspeh reši Komana i Gnabrija, kako se najavljuje, Bajernov jedini preostali gorući problem biće Niklas Zile. Snažnom štoperu sadašnji sporazum ističe kroz šest meseci. Njegovi predstavnici potražuju nešto više od 10.000.000 po godini da bi stavio paraf na novi ugovor. Odgovora iz kluba za sada nema i on će verovatno zavisiti od paralelnih pregovora s budućim slobodnim agentima - Matijasom Ginterom iz Menhengladbaha i Antoniom Ridigerom iz Čelsija.

Bild u svojoj analizi Bajernovih aktivnosti na tržištu još podvlači da dogovor s Komanom znači i naglo slabljenje interesovanja za dovođenje novog krilnog napadača. Podsetimo, najčešće su se pominjali Rafinja iz Lidsa i Entoni iz Ajaksa.


tagovi

BundesligaZimski prelazni rok 2022Serž Gnabri

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara