Dragoljub Zbiljić (Star sport)
Dragoljub Zbiljić (Star sport)

Obnavlja se Sportsko društvo Vojvodina, na čelu verovatno Dragoljub Zbiljić

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 21:27

Obuhvatiće devet klubova iz Novog Sada koji nose ime Vojvodina

Sportsko društvo Vojvodina (SD) biće svečano reosnovano 12. maja ove godine, a kako nezvanično saznaje Mozzart Sport na njegovom čelu će se naći Dragoljub Zbiljić, poznati biznismen i predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina.

Sportsko društvo Vojvodina zvanično je osnovano u decembru 2011. godine, kada je za predsednika imenovan pokojni biznismen i tadašnji prvi čovek Fudbalskog kluba Ratko Butorović. Međutim, ovo društvo u poslednje vreme nije funkcionisalo onako kako je to prvobitno bilo planirano, jer u praksi kao da nije postojalo, te je sasvim razumna odluka o njegovoj obnovi.

Izabrane vesti

Dragoljub Zbiljić je letos došao na čelo FK Vojvodina, kada se krenulo u reorganizaciju i stabilizaciju kluba, uz visoko postavljene ambicije. Zbiljić je prethodno bio predsednik Odbojkaškog kluba, koji je u njegovom mandatu napravio velike uspehe, oličene u šest uzastopnih titula šampiona države. Ono na čemu veoma često insistira Zbiljić, kao prvi čovek fudbalskog kluba, jeste jačanje duha “vojvodinaštva” i lokal patriotizma u Novom Sadu. Lale veruju da će reosnivanjem ovog društva upravo doprineti rastu svih sekcija novosadske Stare dame. Takođe, očekuje se da će svi klubovi postizati bolje rezultate kada su ujedinjeni, nego kada deluju samostalno.

Kada je pre 11 i po godina osnovano SD Vojvodina, pod svoju kapu stavilo je čak 22 novosadska kluba. Prema našim saznanjima, nakon reosnivanja obuhvatiće znatno manje – ukupno devet klubova – a to bi trebalo da budu: fudbalski, košarkaški, rukometni, odbojkaški, atletski, hokejaški, rvački, vaterpolo i ženski fudbaski klub, koji u sebi imaju naziv Vojvodina.


tagovi

Dragoljub Zbiljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara