Marko Stamenić u dresu Kopenhagena (©Reuters)
Marko Stamenić u dresu Kopenhagena (©Reuters)

Obračun lava sa tigrom: Stamenića čeka meč za titulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 14:28

Budući fudbaler Crvene zvezde sa Kopenhagenom gostuje drugoplasiranom Nordsjilandu (ponedeljak, 19) u derbiju 28. kola šampionata Danske

Uzbudljiva je borba za titulu u fudbalskom prvenstvu Danske. Međutim, finiš prvenstva bi mogao da postane znatno dosadniji posle ovog ponedeljka, pošto se od 19 časova sastaju drugoplasirani Nordsjiland i lider Kopenhagen.

Trenutno Kopenhagen ima 49 poena, Nordsjiland 47, dok su im sada poprilično prišli Orhus i Viborg, koji imaju po 46, ali uz odigranu utakmicu više. I Lavovi i Tigrovi su u lošoj formi, bez pobede su u poslednja dva kola i današnji meč im je zato od presudnog značaja.

Izabrane vesti

Ako domaćin trijumfuje ili barem izbegne poraz, prava drama će uslediti u preostala četiri kola. Međutim, ako Kopenhagen pobedi… U ovoj raspodeli snaga i sa ovakvim rasporedom do kraja, pet poena prednosti u odnosu na najbližeg rivala aktuelnom šampionu i trebalo bi da bude dovoljno za 15. titulu.

Treneru Jakobu Nestrupu neće svakako da bude lako u Farumu, pošto ne može da računa na šestoricu prvotimaca. Na spisku povređenih su Karlos Zeka, Nikolaj Boilsen, Akinkunmi Amu, David Kočolava i Andreas Kornelijus, dok je Valdemar Lund suspendovan. To znači da će Nestrup biti prinuđen da pravi neplanirane rotacije u timu, što dalje donosi to da i budući fudbaler Crvene zvezde Marko Stamenić može da se nada određenim minutima.

19.00: (3,00) Nordsjiland (3,40) Kopenhagen (2,35)

Otkad je potpisao predugovor sa Beograđanima da pređe kod njih kao slobodan igrač na kraju sezone, 21-godišnji vezista sa Novog Zelanda je sklonjen na tribine. Razumljivo, Lavovima baš i nije u interesu da Zvezdi razigravaju igrača od kojeg neće imati nikakvu finansijsku korist.

Tokom jeseni je Stamenić uglavnom bio standardan, ali ove polusezone je samo na tri meča ušao sa klupe. Dva puta je odigrao po sedam, a jednom tek jedan minut. Međutim, povrede su počele da kroje tim, pa je pre samo tri dana Nestrup primoran da uvede Stamenića u igru u finišu revanš meča polufinala Kupa Danske.

Kopenhagen je sa talentovanim defanzivnim vezistom slavio sa 5:3, osvetio se tako za poraz od 3:2 u gostima nedelju dana pre toga i plasirao se u finale, gde će za trofej 18. maja da igra protiv Olborga. I već danas ga čeka novi okršaj sa Nordsjilandom.

U prvenstvu su u avgustu prošle godine Tigrovi uspeli da savladaju Kopenhagen na svom terenu sa 3:1, a potom su sredinom oktobra u prestonici Danske odigrali 1:1. Prvi poraz pretrpeli su tek u plej-ofu, 2. aprila je u Kopenhagenu bilo 2:1 za domaćina.

--------------------

RASPORED DO KRAJA

28. kolo

Nordsijland – Kopenhagen

29. kolo

Brondbi – Kopenhagen

Orhus – Nordsjiland

30. kolo

Kopenhagen – Orhus

Nordsjiland – Randers

31. kolo

Viborg – Kopenhagen

Brondbi – Nordsjiland

32. kolo

Kopenhagen – Randers

Nordsjiland - Viborg

--------------------

DANSKA 1 (PLEJ-OF) – 28. KOLO

Nedelja

Randers – Brondbi 1:3 (0:3)

/Odej 49 – Evjen 23, Kvistgarden 29, 43/

Orhus – Viborg 3:0 (1:0)

/Mortensen 23pen, Madsen 49, 67/

Ponedeljak

19.00: (3,00) Nordsjiland (3,40) Kopenhagen (2,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1Marko StamenićKopenhagenNordsjelandFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara