Rohelio Funes Mori i Andre Pjer Žinjak (©AFP)=
Rohelio Funes Mori i Andre Pjer Žinjak (©AFP)=

Obračun paklenih golgetera u Meksiku: Funes Mori VS Žinjak

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 23:10

Klausura: Tigres mora da pobedi noćas (03.05) u Montereju ako želi da igra finale plej-ofa

Retko kada se u Meksiku dogodi da u finalu plej-ofa igraju timovi koji su bili najbolji u ligaškom delu sezone. Obično pršti u doigravanjima od iznenađenje, ali ove godine Monterej i Klub Amerika su na pragu da odbrane pozcije iz prvog dela prvenstva.

Monterej je odoleo u San Nikolasu protiv Tigresa (1:1), dok je Klub Amerika pobedila Čivas Veljka Paunovića u Gvadalahari sa 1:0.

Izabrane vesti

Tim Manuela Viktora Vučetića noćas (03.05) dočekuje Tigres u revanšu polufinala. Pravila u plej-ofu su takva da u slučaju da posle 180 minuta bude izjednačeno, nema ni produžetaka, ni penala, nego bolje plasirani tim u ligaškom delu šampionata ide u narednu rundu. To znači da Tigrovi moraju da pobede na uvek za goste negostoljubivom BBVA Bankomeru.

03.05: (2,00) Monterej (3,40) Tigres (3,90)

Biće ovo i obračun dvojice sjajnih golgetera - Rohelio Funesa Morija na jednoj i francuskog veterana Pjera Andrea Žinjaka na drugoj strani. U prvim mečevima su u glavnim ulogama bili krilni fudbaleri, Argentinac Maksmilijano Meca i Sebasitjan Kordova, strelci u prvih 90 minuta dvomeča polufinala Klausure.

U poslednje vreme je mnogo bolji Meksikanac, golgeter Montereja Funes Mori koji je postigao četiri gola u prethodna četirii duela. Žinjak je samo jednom zatresao mrežu u prethodnih sedam mečeva i to iz penala u četvrtfinalu protiv Toluke. Godine čine svoje, nekadašnji francuski reprezentativac i bivši as Marselja ima pune 36 godine, a ove sezone imao je problem s povredama.

Funes Mori ima 13 golova u prvenstvu ove godine, jedan manje od najubojitijeg golgetera u Meksiku, napadača Klub Amerike Henrija Martina. Žinjak je stao na osam, ali ima šansu kapiten Tigresa da odvede svoj klub do finala i borbe za krunu.

U ligaškom delu Kluasure, u kome je Monterej dominirao, lider je slavio u San Nikolasu sa 1:0. Ovi timovi igraju tvrde utakmice u poslednje vreme. Na pet vezanih je bio tip 0-2. Kvota u Mozzartu da će i noćas da bude dva il manje pogodka je 1,72.

MEKSIKO 1, KLASURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

03.05: (2,00) Monterej (3,40) Tigres (3,90), prvi meč: 1:1

Ponedeljak

04.00: (1,75) Klub Amerika (3,60) Gvadalahara (4,90), prvi meč: 1:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoTigresMonterejAndre Pjer ŽinjakRohelio Funes Mori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara