Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Obračun provincijskog i nepriznatog velikana za mesto u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.03.24. | 23:03

Taljeres i Velez sukobiće se u sklopu 12. kola Grupe A Liga kupa Argentine

Na Olimpijskom stadionu Mario Alberto Kempes koji se nalazi u gradu Kordobi, noćas sa početkom od 01:00 po srednjoevropskom vremenu, “provincijski velikan” Taljeres dočekuje još jednog nepriznatog velikana i nekadašnjeg klupskog šamiona sveta, Velez Sarsfild, u sklopu 12. kola argentinskog Liga kupa. El Taljarin ima niz od šest mečeva bez poraza, dok El Fortin ne zna kako je izgubiti u devet uzastopnih mečeva. Oba tima su direktni konkurenti za mesta koja vode u narednu rundu takmičenja.

Bilo kakav rezultat za ovu utakmicu neće biti iznenađenje. Ako Taljeres pobedi, to će biti odraz odličnog učinka koji su prikazali u poslednjih šest duela u kojima su ostali neporaženi. S druge strane, ako Velez bude uspešan, produžiće neverovatnu seriju od devet mečeva bez poraza.

Izabrane vesti

El Taljarin trenutno zauzima šesto mesto na tabeli plasmana Grupe A Liga kupa sa 19 osvojenih bodova, što ga stavlja na petu poziciju, prvu ispod crte i zone plasmana u plej-of, a samo dva koraka je udaljen od mesta koje vodi u narednu rundu takmičenja i koje, da stvar bude još zanimljivija, pripada njihovom noćašnjem rivalu. Do sada su u 11 kola ostvarili pet pobeda, četiri remija i samo dva poraza.

Bez poraza u pet vezanih rundi ovog nadmetanja, Taljeres nastoji da održi dobru formu uprkos tome što se za ovo kolo Liga kupa ima veoma teškog protivnika ispred sebe. U prošlom kolu, tim Valtera Riboneta pokazao je posvećenost i želju da održi nerešen rezultat na teškom gostovanju protiv Banfilda u duelu koji je usledio posle ogromnog trijumfa nad Atletiko Tukumanom od 4:0 kod kuće. Duel u prethodnom kolu na stadionu Florensio Sola protiv Zelenih bušilica završen je bez postignutih golova na obe strane.

01.00: (2,00) Taljeres (3,30) Velez (3,60)

U poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, Taljeres je zabeležio tri pobede i dva remija, pobedivši Agropekuario u Kupu Argentine, Atletiko Tukuman i Deportivo Riestru, pored remija sa River Plejtom i Banfildom. U poslednjih deset utakmica odigranih kao domaći tim, na stadionu Mario Alberto Kempes, ekipa iz Kordobe zabeležila je učinak od pet pobeda, tri remija i samo dva poraza. Ipak, Riboneto će za ovaj duel morati da se nosi sa izostankom čileanskog napadača Bruna Barčičota i mladog veziste Matijasa Gomeza, koji su povređeni i ostaju van opticaja.

-----------------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

-----------------------

Velez Sarsfild, sa druge strane, stiže motivisan time što iza sebe ima osam kola bez poraza, uključujući dve uzastopne pobede pre pauze u prvenstvu zbog termina u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Njihov poslednji duel odigrao se pre dve nedelje, kada su se susreli sa Institutom, kod kuće, i minimalnom pobedom izbili na prvo mesto u Grupi A, osvojivši dragocene bodove uprkos lošoj igri. Pre toga, tim je već učinio podvig time što je savladao Banfild sa 2:1 u gostima u još jednom veoma efikasnom nastupu.

Velez Sarsfild je jedan od najboljih timova u svojoj grupi, toliko da trenutno zauzima četvrto mesto sa 21 osvojenim bodom i razlikom od samo jedan u odnosu na lidera River Plejta. Među 11 utakmica u kojima je igrao, El Fortin je pobedio šest puta, tri je završio nerešenim ishodom i samo u dva puta je doživeo neuspeh.

U poslednjih pet mečeva u sezoni, ostvario je tri pobede i dva remija, dakle identičan učinak kao i njegov noćašnji rival. U pomenutom periodu savladani su Instituto, Banfild i Rosario Sentral, pored remija sa Atletiko Tukumanom i Tigreom. Kao gost, ekipa Gustava Kinterosa zabeležila nedavni učinak od četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

U prethodnoj takmičarskoj godini, Taljeres iako daleko uspešniji na kraju sezone, u oba okršaja protiv ovog rivala ostao je kratkih rukava. Pored nerešenog ishoda na Hose Amalfitaniju, El Taljarin je nekoliko meseci ranije na ovom istom stadionu doživeo poraz od Veleza rezultatom 2:1. Štaviše, Taljeres nije uspeo da savlada ekipu iz zapadnog Ajresa u prethodnih devet okršaja, poslednji put još u sezoni odigranoj 2019. godine.

LIGA KUP ARGENTINE - 12. KOLO

Četvrtak

Lanus - Union Santa Fe 2:2 (1:2)

/Karera 45+1, Alvarez 90+3 – Pardo 11, Balboa 26/

Rosario Sentral - Barakas 1:2 (0:2)

/Malkora 51 - Santero 19, Sapraro 44/

Instituto - Argentinos Juniors 1:2 (0:0)

/Suarez 48 - Romero 82, Erera 90+5/

Defensa i Hustisija - Estudijantes 1:0 (1:0)

/Bogarin 25/

Tigre - Belgrano 1:4 (1:3)

/Flores 40 - Luko 36, Sančez 39, 42, Paserini 76/

Subota

Urakan - River Plejt 1:0 (0:0)

/Macanti 78/

Boka Juniors - San Lorenco U TOKU

Sentral Kordoba - Rasing U TOKU

Nedelja

01.00: (2,00) Taljeres (3,30) Velez (3,60)

21.00: (1,85) Himnasija LP (3,35) Rijestra (4,40)

21.00: (3,05) Sarmijento (2,95) Njuels Old Bojs (2,40)

23.30: (1,70) Independijente (3,35) Atletiko Tukuman (5,10)

Ponedeljak

02.00: (3,10) Rivadavija (3,00) Banfild (2,35)

23.55: (2,80) Platense (2,90) Godoj Kruz (2,65)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineTaljeres KordobaVelezVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara