Obrni okreni, Konte želi da mu Francuz bude srce tima

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 10:15

Ključ su dvojica Hrvata

Inter je u dosadašnjem delu prelaznog roka potvrdio samo dva nova igrača, a Antonio Konte ih želi daleko više. Istina, otkupljeni su Sensi, Barela i Sančez, ali se oni ne mogu nazvati pravim pojačanjima jer su već bili tu. Dovedeni su Hakimi i Kolarov jer je Konte insistirao na pojačanjima po bokovima, ali neće biti zadovoljan dok mu se ne dovedu pojačanja u vezni red koji smatra rak ranom svoje ekipe.

Konte se nada da će do kraja nedelje biti potvrđen transfer njegovog miljenika Artura Vidala na čijem je dolasku insistirao. Zbog toga je Inter odustao od Sandra Tonalija. Pored Vidala, strateg Nerazura želi još jednog klasičnog trkača na sredini terena. Najveća želja mu je bivši učenik Ngolo Kante iz Čelsija ali njegova cena je problem. Frenk Lamaprd je dao zeleno svetlo za prodaju Kantea ako dođe prava ponuda, ostrvski tabloidi su pisali o ceni od 90.000.000 evra, a realnost je da bi Čelsi prodao Francuza za 60.000.000 evra. I to je mnogo za Inter koji trenutno ne može da ponudi ni 50.000.000 evra.

Izabrane vesti

Zato Inter gleda druga rešenja za vezni red, a interesantno je da su i ona francuske proizvodnje.

Tangi Ndombele iz Totenhema i Korentan Toliso iz Bajerna su rezervne varijante za Kantea. Ndombele se nije najbolje pokazao u Totenhemu, ali Spursi nemaju nameru da ga prodaju po jefitnijoj ceni od one koju su letos platili Lionu, pa se Inter i ovde nada popustu. Tako je u prvi plan iskočio Toliso koji je u Bajernu nezadovoljan ulogom i minutažom, a Inter ga je jurio još dok je igrao za Lion. Nerazurima u prilog ide što je Bajern zainteresovan za Marcela Brozovića kojeg vidi kao zamenu za Tijaga Alkantaru. Bavarci su već stupili u kontakt sa Hrvatom i ponudili mu ugovor vredan 5.000.000 evra po sezoni što njemu odgovara jer u Interu zarađuje 3.500.000 evra godišnje.

Problem je što Inter vrednuje Brozovića na 40.000.000 evra i Bajern sigurno neće platiti tu cenu. Bavarci će pristati na trampu smao u slučaju da Inter ponudi paket u kojem su Brozović i Ivan Perišić u zamenu za Tolisoa. Milanski klub ima svoju računicu i ceni dvojicu Hrvata više od onoga što vredi Toliso. Inter bi najradije prvo uzeo novac od prodaja Brozovića, Perišića, Škrinijara, Dalberta i Žoao Marija, a pa onda krenuo u kupovinu. Tada bi opet pokušao da dovede Kantea, pa bi se vratio po Tolisoa ako vezista Čelsija bude preskup.

Kako god se okrene, Antonio Konte želi francuskog vezistu koji bi mu bio žila kucavica u timu. Ostaje samo da se vidi ko će to biti. Kante, Ndombele ili Toliso


tagovi

Ngolo KanteTangi NdombeleKorentan TolisoLetnji prelazni rok 2020Marcelo Brozović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara