Lugano (©Reuters)
Lugano (©Reuters)

Obrt u Švajcarskoj, sad tabela prija Partizanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.20. | 22:35

Sankt Galenu samo bod u Luganu – 3:3

Trkaju se Jang Bojs i Sankt Galen za titulu u Švajcarskoj, a sa posebnom pažnjom situacija se prati i na dve strane beogradskog Topčiderskog brda.

I kako dođe do promene na vrhu tabele, tako jedna strana brda se raduje, a druga se nezadovoljno češka po glavi. Jer, Partizanu odgovara da prvak bude Jang Bojs, jer bi onda verovatno bio nosilac u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a Zvezdi bi prijalo obrnuto: nju bi trijumf Sankt Galena pogurao među nosioce u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Posle ovog kola stanje na tabeli ide na ruku Partizanu. Jang Bojs je sinoć dobio svoj meč, a večeras je Sankt Galen odigrao nerešeno sa Luganom (3:3) i zbog slabije gol-razlike pao je na drugo mesto.

Strašan meč odigran je u Luganu: šest golova, preokreti, poništen pogodak zbog VAR-a... Svega je bilo, publika bi uživala da je mogla da dođe.

Poveo je domaćin rano, Sabatini je bio strelac u 10. minutu. Ali, sjajno igra Sankt Galen ove sezone, iako nije na početku bio „viđen“ u najužem krugu kandidata za trofej. Do kraja poluvremena gosti su obrnuli na 2:1 preko Kvintilje (penal) i Ruiza.

Čim je počeo drugi deo Gernt je izjednačio na 2:2, a onda jedan poništeni, pa jedan priznati gol za Sankt Galen (Demirović). Napadao je Lugano, išao je po treći pogodak i makar po bod i uspeo je. Najviše zahvaljujući najboljem igraču večeri Numi Lavanšiju, koji je posle dve asistencije uspeo da dođe i do gola, za konačnih 3:3.

Daleko je kraj, još sedam kola. Brojni obrti su mogući. Ali, sve miriše na to da će odluka pasti u poslednjem kolu, kada će se u Bernu sudariti Jang Bojs i Sankt Galen.

ŠVAJCARSKA - 29. KOLO

Četvrtak

Lugano - Sankt Galen 3:3 (1:2)

/Sabatini 10,Gernt 46, Lavanši 83 - Kintilja 26p, Ruiz 39, Demirović 54/



tagovi

Jang BojsSent GalenŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara