Očekivano: Infantino reizabran na mesto predsednika FIFA

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.03.23. | 12:00

"Ovo je neverovatna, čast, privilegija i odgovornost. Obećavam da ću da nastavim da služim fudbalu širom sveta", poručio Švajcarac

Očekivano, kako je i najavljeno, Švajcarac Đani Infantino vodiće Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) i u naredne četiri godine, saopšteno je iz sedišta te organizacije.

U saopštenju se navodi da je Infantino na današnjem kongresu Fife u Kigaliju (Ruanda) izglasan aklamacijom, kao jedini kandidat za predsednika.

Izabrane vesti

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana oglasili su se iz Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) i saopštili kako neće podržati njegov reizbor zbog netransparentnog poslovanja Fife, međutim u istom saopštenju poručili su kako se nadaju boljoj saradnji u budućnosti.

Infantino je još ranije imao obezbeđenu većinu...

"Ovo je neverovatna, čast, privilegija i odgovornost. Obećavam da ću da nastavim da služim fudbalu širom sveta. Volim vas sve - i one koji mene vole, i one koji me ne vole", poručio je sa govornice novi-stari predsednik.

Đani Infantino je tokom prvog mandata ključno uticao na promenu formata takmičenja od narednog Mundijala (48 umesto 32 učesnika), a najzaslužniji je i za organizaciju proširenog FIFA svetskog prvenstva za klubove koje startuje 2025. godine.


tagovi

Đani Infantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara