Fubaleri Partizana (Star sport)
Fubaleri Partizana (Star sport)

OCENE - PARTIZAN: Antić podseća na reprezentativca iz doba Željka Obradovića, a Saldanja liči na Dijaru

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.03.24. | 19:54

Golman Jovanović opet heroj crno-belih koji su zatajili na sredini terena, ali su imali džokera iz Južne Koreje

Izabrane vesti

Aleksandar JovanovićGolman
Podneo je kandidaturu za članstvo u Partizanovoj galeriji velikana, pošto su njegove intervencije podsetile na davna vremena kad su crno-beli imali goraostase među stativama. Branio je sve osim – prekida. To nije (samo) njegova krivica, već celog tima, ali što se tiče udaraca sa distance, zicer situacija, bez obzira kako se zove Zvezdina pretnja, Nišlija je širio ruke i podigao zid od koji su se odbijali naleti šampiona. Uverljiv, stabilan, čak je išao i preko granice bola, jer ga je u završnici mučila povreda.
Ocena
7.5
Aranđel StojkovićOdbrana
Od početka se videlo da ovo nije njegovo veče. Niti je mogao da dođe do daha, niti da se snađe kad bi ga napao Mirko Ivanić. Kasnije i Piter Olajinka. Grešio je u postavljanju, markiranju, preko njegove strane Zvezda je ubacila na desetine lopti u kazneni prostor. Trebalo mu je baš dosta vremena da se konsoliduje.
Ocena
5.5
Svetozar MarkovićOdbrana
Tu i tamo neka greška, valjda prirodna za ovakve utakmice, ali kapiten je odigrao autoritativno. Bio je, uz golmana Jovanovića, najbolji član odbrane, koja se jeste povijala, primila dva gola, suočila sa velikim pretnjama, ali je u igri nekako preživela. Jedino što se čini da je mogao bolje da postavi ekipu prilikom prekida kad je matirana, a utisak je da nije mogao kvalitetnije da sam puca glavom u šansi iz prvog poluvremena.
Ocena
6.5
Bojan KovačevićOdbrana
Može biti da su crno-beli na dobrom putu da afirmišu još jednog mladog štopera, koji je igrao derbi, a da nema dvocifren broj utakmica za klub. Tačno je da je u prvih pola sata minuta izgledao kao da ne može da se snađe, međutim, kako je meč odmicao, izgledao je bolje. Bio je jedan od spasilaca, kad je na gol-crti sprečio da lopta uđe u gol posle pokušaja Bukarija. Još jednom je intervenisao u nadokandi.
Ocena
6.5
Nikola AntićOdbrana
Ovaj momak ima srce kao Topčidersko brdo. O fudbalskim kvalitetima može da se polemiše, tačno je da su ga mučili ofanzivci Zvezde, mada je i on bio pretnja Mijailoviću, ali Partizanov levi bek je pokazao da u gaćama poseduje ono što je potrebno da se igraju ovakve utakmice. Što bi rekao Željko Obradović za nekadašnje reprezentativce: „Greše, ali ginu, to je prvi preduslov“. Čak i nije grešio kao ranije. Naprotiv. E, takav je bio Antić. Dao je celog sebe za crno-bele. Ništa nije osetalo u rezervi.
Ocena
7
Leonard OvusuVezni
Trebalo je da bude faktor osiguranja, a ispostavio se kao čovek koji je koštao Partizan boljeg rezultata. Njegova je krivica što je lopta pala pred Spajića pre gola Zvezde, neprestano je kasnio, bio u međuprostopru, dopustivši domaćinu da kreira šanse.
Ocena
5.5
Bibars NathoVezni
Do 64. - Daleko od gola, daleko od najboljeg izdanja. A i takav je Izraelac bio uticajan. Naročito u trenucima dok se gost davio u problemima, jedino je zahvaljujući Nathu mogao da prenese loptu preko centra, bila je tako situacija kad je lansirao u kontru Kalulua, još nekoliko puta pokušavao, ali bez raspoloženog Zahida nije ni on mogao bolje. Ili jeste, kad se našao u sjajnoj prilici, ali je blokiran. Kad je Partizan poveo, prepustio je mesto Kastilju.
Ocena
6
Aldo KaluluNapad
Do 82. - Kad je došao, delovalo je pogubljeno, ali ovog proleća je konkretan. Namešta golove, da bi u derbiju dao onaj za preokret i tako pozicionirao sebe kao najkonkretnijeg Partizanovog fudbalera na Marakani. U prvom delu, kad su se gosti uglavnom branili, jedini je povukao kontru, početkom drugog je okončao pogotkom. Između ta dva detalja jurio uz aut-liniju kao mahnit, pomagao Stojkoviću...
Ocena
7
Gajas ZahidVezni
Do 53. - Ništa, ništa, a onda nešto! E, ta minijatura donela je Partizanu prednost u derbiju, kad je sačekao proigravanje Goha i spojio sa golom Kalulua. Pojavio se kao čovek žirant u banci, da garantuje kako će gost povesti. Iako pre tog 49. minuta ama baš ništa pod milim Bogom nije smisleno uradio, ili nije mogao, zato što je preseljen sa omiljene mu krilne pozicije, ispostavilo se da u dva derbija ima dve asistencije. Čovek trenutka! Ili – dva.
Ocena
6.5
Jung Džun GohVezni
U njemu je Partizan dobio krilo na koje može da se osloni. Učestvovao je u akcijama za golove, jer je kod prvog centrirao pre nesigurne Glazerove intervencije, kod drugog doturio loptu Zahidu. A tu „predasistenciju“ struka posebno ceni. Iako je bio na 35, 40 metara od gola, svaki put kad bi dobio loptu, nešto je pokušavao. A kad nije, imao je dosta defanzivnih zadataka.
Ocena
6.5
Mateus SaldanjaNapad
Do 64. - Šta su nekad bili Mateja Kežman i Lamin Dijara, polako postaje Brazilac. Streptomicin za Crvenu zvezdu. Čak i kad nije spreman, dovoljno je samo bilo da se pojavi, pa da se crveno-beli uplaše. Osim kad je menjao kopačke, jer se dvaput klizao u onima u kojima je počeo, Saldanju je naredni put publika videla kako – daje gol! Neprimetan 47 minuta, a spretan kad je trebalo Partizanu da udahne vazduh. Bocu s kiseonikom mu je dodao njegov napadač, koji je mimo toga bio neuspešan u vazdušnim duelima sa Spajićem, ali će se pamtiti da je u dva i po meseca dao dva gola u derbiju. Zato je i doveden.
Ocena
7
Denil KastiljoVezni
Od 53. - Dosta pomeranja, igre u širinu i bez lopte, međutim, skromno je delovao Ekvadorac kad je odmenio Natha. Prvi put igra u ovakvom okruženju, možda je zato delovao preplašeno.
Ocena
5.5
Samed BaždarNapad
Od 64. - Ideja je bila da iskoristi prostor kad je Zvezda morala da napadne. Dva, tri puta se činilo da je tu, na pragu velike šanse ili nečeg korisnog za tim, ali mlada pleća nisu izdržala duele sa iskusnijima. Kad je Severina isključen, ostao je sam u napadu i realno nije mogao bolje.
Ocena
6
Ksander SeverinaVezni
Od 64. - Prvo što je uradio kad je ušao – zaradio je karton. A drugo – još jedan. O tom drugom i te kako može da se diskutuje, međutim. Ali, ako je već znao da je opterećen, morao je da bude pažljiviji. Ovako je proveo na terenu deset minuta. Neslavnih.
Ocena
5
Aleksandar FilipovićOdbrana
Od 82. - Ušao je da ojača poslednju liniju, jer je Zvezda pritiskala sa igračem više, bio treći štoper, doprineo da se sačuva bod... Koretnih 15, 20 minuta koliko je proveo u igri.
Ocena
6
Igor DuljajTrener
Preživeo je najizazovnije gostovanje u državi. I ostao na prvom mestu. Mogao je da se spusti na drugo ili da uveća razliku, pa bi posle vožnje toboganom emocija morao da bude zadovoljan. Više rezultatom nego igrom. Njegov tim je defanzivno opet bio ranjiv, visio je kao list na vetru u pesmi Dragane Mirković, ali bi se povremeno u napadu taj vetar pretvarao u tornado i donosio crno-belima pogotke. Imaće dosta tema za razmišljanje, od kojih bi jedna mogla da bude "zašto je Partizan oba gola primio posle prekida", a druga "kako je našao način da posle nokduana brzopotezno uspravi tim na noge". Na toj reakciji, svaka čast. Zato i ovacije sa južne tribine, jer fudbal nije samo zapis na semaforu, već i emocija.
Ocena
7



tagovi

Mateus Saldanja172. večiti derbioceneAleksandar JovanovićBojan KovačevićAranđel StojkovićSvetozar MarkovićNikola AntićGajas ZahidLeonard OvusuAldo KaluluDenil KastiljoKsander SeverinaJung Džun GohBibars NathoIgor DuljajSamed BaždarAleksandar Filipović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara