Crno-beli posle meča (©Starsport)
Crno-beli posle meča (©Starsport)

OCENE - PARTIZAN: Kakofonija u odbrani poništila najlepše Severinine note

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.24. | 21:25

Blistao Krunić na golu, katastrofalna partija Kovačevića

Izabrane vesti

Miloš KrunićGolman
Tri gola primio je golman Partizana, upisao poraz na debitantskom derbiju, mada je tokom cele utakmice bio na visini zadatka, skoro da je potpuno odmenio odsutnog kolegu Jovanovića. Tamo negde u istorijskim knjigama ostaće zapisano da je Krunić skrivio penal, ali tu gotovo da nema njegove krivice, uradio je ono što je morao u tom trenutku. I malo je nedostajalo da još odbrani udarac Kange sa bele tačke. Taj gol mu nije uzdrmao samopouzdanje, a u 45. minutu odbranjenim zicerom Bukariju digao je celu klupu Partizana na noge. Nastavio je u istom ritmu u drugom delu, čudesno je odbranio udarac Šerifa glavom. Nizale su se odbrane, ali u dva naredna odlučujuća momenta preokreta nije mogao ništa.
Ocena
6.5
Aranđel StojkovićOdbrana
Korektna partija, daleko bolja nego na istom mestu pre mesec i kusur dana. Uspeo je desni bek i da asistira Baždaru za gol, da dobro drži svoju odbrambenu liniju, nije ga Ivanić mučio ovog puta, niti je Zvezda sa te strane nizala napad za napad kao prethodnog puta.
Ocena
6.5
Bojan KovačevićOdbrana
Jedna od najlošijih partija u novijoj istoriji večitog derbija. Katastrofalan potez u 14. minutu, kada je bez bilo kakvog razloga držao loptu u nogama dok ga protivnici nisu opkolili i uzeli mu je, potpuno je ubio momentum Partizana, koji je do tog trenutka imao i vođstvo na semaforu i Zvezdu u potpunom šahu. Takav kiks se ne prašta ni pionirima, a ubio je Kovačeviću samopouzdanje da je nakom toga gledao da svaku primljenu loptu „dune“ što dalje može čim je dobije. Zaplivao je u prazno i uvodu drugog poluvremena malo iza centra, otvorio brisani prostor za kontru. Sve u svemu – debakl.
Ocena
5
Svetozar MarkovićOdbrana
Da li je bio faul nad njim kod drugog gola Crvene zvezde, vodiće se polemike narednih dana, jer to je bio trenutak kojim je derbi okrenut na stranu crveno-belih. Do tada, Marković je bio najjača karika defanzivne linije Partizana, ali to će mu sada biti slaba uteha.
Ocena
6
Nikola AntićOdbrana
Solidna partija do momenta kada je potpuno zakasnio sa startom i skrivio penal. Postao je tragičar 173. večitog derbija. Sve dobro što je učinio do tada, a bio je sasvim korektan – poništio je.
Ocena
5.5
Leonard OvusuVezni
Može mnogo da trči, da zatvara prostor, da oduzima lopte, ali kada treba da je tačno doda – muka živa. Nekoliko puta je Ovusu slao pasove samo on zna kome, a u 45. minutu u čak dobroj poziciji za Partizan direktno je poslao fudbal u noge protivnicima i otvorio kontru, u kojoj je Bukari izašao sam na golmana. Isto je bilo i u drugom delu, svaki njegov kontakt s loptom je bio kao tempirana bomba, za koju se ne zna gde će završiti.
Ocena
6
Denil KastiljoVezni
(do 67. minuta) Njegov primarni zadatak bio je da odigra flastera na Kangi i uspešno ga je odradio. Jeste Gabonac postigao gol iz penala, ali ga u igri gotovo nije ni bilo. Pogotovo u prvih 20 minuta stizao je Kastiljo i da ode napred, podeli pas za Severinu. Kako se Partizan povlačio ka svom golu, tako je i njega nedostajalo napred. Moglo bi se reći da je njegova povreda u drugom delu i izlazak iz igre dobro poremetio igru crno-belih, nestalo je dovoljne agresivnosti i čvrstine u sredini.
Ocena
6.5
Ksander SeverinaVezni
(do 88. minuta) Od početka sezone davao je samo naznake tog velikog talenta koji ga je doveo u Partizan, ali nikako da zablista punim sjajem, kao da je negde imao „kratki spoj“ koji mu je smetao. E, večeras je zablistao punim sjajem kao novogodišnja jelka. Ušao je u utakmicu sjajno. Posle 20 sekundi je imao šansu, a onda je napravio i višak za Stojkovića kod gola Partizana. Ozbiljno je udarao na odbranu Zvezde nekih pola sata, ali kako je napad crno-belih gubio na intenzitetu, tako je i njega bilo manje „u oku“. I drugo poluvreme je otvorio odlično, jednom pobegao uz aut liniju, kada ga je Điga stigao u poslednji čas, što je trebalo da bude opomena za crveno-bele. A, onda magija gola pod prečku.
Ocena
7.5
Gajas ZahidVezni
Ponovo mu se piše asistencija za gol na derbiju, mada se očekivalo više. Zahid je majstor fudbala i najopasniji kada se licem okrene ka golu, sa loptom u nogama, ali takvih situacija je večeras imao malo. U jednoj je, pak, spakovao dobru šansu Gohu. Vraćao se nazad, disciplinovano igrao odbranu, sve je to bilo na svom mestu. A, onda je odložio loptu za Severinu u 58. minutu i sevnula je magija iz noge crno-bele „sedmice“. Ipak, može i mora bolje na ovakvim utakmicama, da zadrži loptu, da gurne prostor, da više naudi protivniku.
Ocena
6.5
Jung Džun GohVezni
(do 78. minuta) Nevidljiv. Jeste pogodio stativu lukavim šutem kojim je uhvatio Glazera ne pogrešnoj nozi, ali to je bilo sve od njega. Trčao jeste, vraćao se nazad, sve to stoji, ali sa loptom je bio prilično loš, netačnim pasovima je otvarao kontre rivalu. Za sada, sve kada se sabere od njegovog dolaska u Srbiju – tanko.
Ocena
5.5
Samed BaždarNapad
(do 67. minuta) Svoj posao je odradio. Postigao je gol kojim je doveo Partizan u vođstvo, imao pre toga dobar šut već u prvom minutu. Sasvim korektna partija mladog napadača, koji raste iz utakmice u utakmicu. Gledao je da ne komplikuje, odigrava brzo, ali tačno, nije „prodavao“ lopte...
Ocena
7
Mateja StjepanovićNapad
(od 67. minuta) Nekako nevidljiv. Dosta slabiji nego na prethodnom derbiju koji je odigrao. Ostao nedorečen, jednom ga je i Šerif uneo s loptom u gol, srećom po njega bio je ofsajd.
Ocena
5.5
Mateus SaldanjaNapad
(od 67. minuta) Vidi se da je dugo odsustvovao sa terena, pošto danas nije bio nikakva opasnost po gol Crvene zvezde. Imao je jedno dobro dodavanje za Kalulua, koji ovaj nije pretvorio u asistenciju, ali biće Partizanu potreban u sredu mnogo konkretniji Saldanja za borbu za finale Kupa.
Ocena
5.5
Aldo KaluluNapad
(od 78. minuta) Jedan solidan prodor i centaršut, ali ništa više od toga. Ušao je u igru kada je Partizan već bio u defanzivi, čekao se neki njegov beg da možda reši utakmicu – nije ga bilo.
Ocena
5.5
Aleksandar FilipovićOdbrana
(od 78. minuta) Golovi mu ne idu na dušu, sve se desilo daleko od njega. Ono što je išlo po njegovom boku uspeo je da zatvori. Samo što se to na semaforu ne vidi.
Ocena
6
Bibars NathoVezni
(od 88. minuta) Igrao je desetak minuta i poneo deo krivice za treći gol Crvene zvezde, jer je upropastio akciju sa Zahidom, odigrao potpuno pogrešan pas iz kojeg se rodio penal.
Ocena
5
Albert NađTrener
Na ravne časti Duljaju i Nađu. Partizan je 80 minuta igrao jako dobru utakmicu, stvarao šanse, bio daleko bolji i opasniji nego na prethodnom gostovanju na istom mestu. Mirisalo je da mogu crno-beli do pobede. Ali, odbrana Parnog valjka je minsko polje, poneka zaliče na odred samoubica koji se trudi da nađe način da upropasti sve dobro stvarano pre toga. Činjenica je da Partizan teško može da se odbrani ove sezone i od slabijih timova od Zvezde, tako da nešto u Humskoj moraju da menjaju za sredu i novi randevu na istom mestu.
Ocena
6



tagovi

Mateja StjepanovićSamed BaždarJung Džun GohGajas ZahidKsander SeverinaDenil KastiljoLeonard OvusuNikola AntićSvetozar MarkovićBojan KovačevićAranđel StojkovićMiloš KrunićFK Partizan173. večiti derbiAldo KaluluAleksandar FilipovićBibars NathoAlbert NađIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara