Starteri TSC-a (© Star sport)
Starteri TSC-a (© Star sport)

OCENE - TSC: Rakonjac za istoriju, Simićev košmarni debi, Đorđeviću ne ide ni desno

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.08.23. | 22:38

Odbrana vicešampiona Srbije ostavila loš utisak, crnogorski napadač svetla tačka, Jovanović odsečen, Pantović nevidljiv

Izabrane vesti

Nikola SimićGolman
Debitovao je nekadašnji čuvar mreže Vojvodine i za svega dvadeset minuta primio četiri pogotka. Sve što su šutnili fudbaleri tima iz Portugalije je ulazilo u gol, tek kasnije je uspeo da se umiri, uhvati par lopti. Imaće noćne more posle prvog mečaza Topolčane, mada je i dobio šansu u veoma zahtevnoj utakmici kada su svi očekivali da među stative stane Veljko Ilić.
Ocena
5
Mateja ĐorđevićOdbrana
(Do 45. minuta): Posle debija u Portugaliji u kojem je delovao loše kao centralni bek, večeras je i po desnoj strani bio jednako bled. Previše prostora je ostavljao nekadašnji defanzivac Voždovca, kasnio u prostor, izgubio nekoliko lopti. Brže-bolje zamenjen na poluvremenu da bi se sprečio potop Topolčana.
Ocena
5
Josip ČalušićOdbrana
Utopio se u sivilo odbrane, nije uspeo da pokrije protivničke igrače koji su se u prvih 20 minuta šetali kroz kazneni prostor njegovog tima. Za nijansu bolji utisak u drugom delu, mada je i Braga spustila gas i učinila da hrvatski štoper izgleda bolje.
Ocena
5
Dušan CvetinovićOdbrana
Dobar u skoku, ali nije imao potrebnu brzinu da zaustavi hitronoge igrače portugalskog tima. Kao i kolega iz odbrane Ćalušić, počeo da ostavlja bolji utisak u drugom delu, uz činjenicu da je opao tempo i da izabranici Artura Žorža nisu kidisali.
Ocena
5
Nemanja PetrovićOdbrana
Srčan, borben, sa kapitenskom trakom na ruci, bolje pokrivao svoju levu strane odbrane od kolege na suprotnoj. Izlazio u napad, vraćao se na poziciju, uspeo da pokrije igrača. Generalni utisak glasi da je kompletna odbrana Topolčana kasnila, slabije se kretala i time otvarala prostor za ofanzivce Arsenalista.
Ocena
5.5
Nikola KuveljićVezni
(Do 45. minuta): Nije se snašao okružen fudbalerima u crvenim dresovima, niti uspeo da poveže odbranu i napad. Izleti napred su se uglavnom završavali izgubljenim loptama, čime je defanzivni vezista ostavljao rupu na sredini. Stigao da uputi jedan udarac, daleko iznad gola.
Ocena
5.5
Milan RadinVezni
Koliko, toliko delovao bolje od kolege Kuveljića koji takođe igra na poziciji zadnjeg veznog. Uostalom, iz tog razloga je i igrao do kraja utakmice. Ukrao nekoliko lopti, nije previše izlazio napred, a i kada jeste, dao je više tačnih pasova. Tukao se sa Portugalcima na sredini terena, izbori nekoliko faulova.
Ocena
6
Petar StanićVezni
Solidna partija fudbalera koji je projektovan da nasledi Luku Ilića. Odmah na početku ukrao loptu pred golom Brage, ali nije uspeo da je prosledi dalje. Stigao i da pomoaže odbrani, nekoliko puta atraktivnim potezima izazvao aplauze publike.
Ocena
6
Saša JovanovićNapad
(Do 45. minuta): Pokušavao da uradi nešto u napadu, ali bio u potpunosti odsečen. Morao da se vrati u odbranu da pomogne Đorđeviću, jer je preko te strane išla većina opasnih napada Brage. Iz tog razloga, nije ni stigao da osmisli bilo šta napred.
Ocena
5.5
Marko RakonjacNapad
(Do 69. minuta): Možda nije ispunio zadatak „target mena“, ali je bio najkonstantniji fudbaler vicešampiona Srbije . Borio se, trčao, napadao protivničke defanzivce, i svoje ime upisao zlatnim slovima u istoriju kluba kao strelac prvog pogotka u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pogodak postigao iz solo akcije, u akciji u kojoj je Braga imala brojčanu prednost. Jedina svetla tačka kluba iz Bačke Topole u utakmici za istoriju.
Ocena
6.5
Miloš PantovićVezni
(Do 60. minuta): Promašio zicer u prvoj utakmici, a u drugoj skroz nestao na terenu. Nije stizao na lopte, nije dobro pronalazio prostor. Uspeo da šutira u padu, akrobatski, nedovoljno snažno da bi ugrozio Matuesa. Ostao na toj jednoj šansi pre nego što je napustio teren posle sat vremena igre.
Ocena
5
Jovan VlalukinOdbrana
(Od 45. minuta): Zbog efekta Mateje Đorđevića ali i sopstvenog učinka, učinio da desna strana TSC-a izgleda bolje u drugom delu, barem što se tiče defanzive. Sprečavao protivničke igrače da olako stvaraju višak po boku.
Ocena
6
Ivan MilosavljevićVezni
(Od 45. minuta): Slab učinak mladog veziste, nije ga bilo bukvalno nigde na terenu, stajao na centru, povremeno se izvlačio na desnu stranu, ali nije imao neki veći učinak.
Ocena
5.5
Goran AntonićOdbrana
(Od 45. minuta): U prvoj utakmici poneo epitet tragičara, a sada za poluvreme izgledao doste bolje. Ostao je koncetrisan, povezao se sa saigračima i doprineo da Braga ne ode na kotu pet što se tiče postignutih golova.
Ocena
6
Bence ŠošNapad
(Od 60. minuta): Za pola sata na terenu - ništa. S obzirom na ofanzivne karakteristike koje poseduje, morao je više mađarski napadač. Dobro su ga čuvali igrači portugalskog tima, a sam nije umeo da sebi stvori poziciju za nešto kvalitetno.
Ocena
5
Uroš MilovanovićNapad
(Od 70. minuta): Još jedna slaba partije napadača koji je doveden kao zvučno pojačanje iz Segunde. Jeste bio bez upotrebljivih lopti, a i kada su išle ka njemu gubio je duele.
Ocena
5
Žarko LazetićTrener
U prvoj utakmici izašao hrabro, ofanzivno, sa četvoricom u poslednjoj liniji i primio dva brza gola. Istu formaciju izveo i u revanšu, što je sada koštalo duplo više, pa je Braga dosta lakše uspele da četiri pute zatrese mrežu Topolčana. Tek kada je vratio pet igrača u odbranu uspeo da neutrališe napade portugalskog tima i ekipa mu je delovala dosta bolje. Zato je pitanje iz kog razloga je meč u Bačkoj Topoli počeo sa postavkom koja je bila kobna u prvom meču. Prvo dao priliku Đorđeviću da debituje, zatim ga prebacio desno, pa su se obe odluke ispostavile kao loše. Pružio šansu Simiću u revanšu, što je izazvalo glavobolju kod navijača tima iz Bačke Topole. Jedina olakšavajuća okolnost je izostanak nekih ključnih igrača za revanš meč, poput Đakovca, Stojića i Cvetkovića.
Ocena
5.5



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet Superligakvalifikacije za Ligu šampionaNikola SimićMateja ĐorđevićJosip ČalušićDušan CvetinovićNemanja PetrovićNikola KuveljićMilan RadinSaša JovanovićMarko RakonjacMiloš PantovićPetar StanićJovan VlalukinGoran AntonićIvan MilosavljevićUroš MilovanovićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara