Igrači Zvezde pre početka meča u Almatiju (Foto: Starsport)
Igrači Zvezde pre početka meča u Almatiju (Foto: Starsport)

OCENE – ZVEZDA: Pavkov negledljiv, Krstičić i Sanogo pokidali vezu, Stanković precenio Kairat

Vreme čitanja: 5min | sre. 21.07.21. | 18:37

Katai se umarao sopstvenim grešakama, Dragović posle lošeg početka pokazao autoritet

MILAN BORJAN 6 – Odradio je što je do njega. Uspeo je da skine mrtvu šansu u trećem minutu. Kasnije imao problem prilikom izlaska Kairatovih igrača u visok presing. Nekoliko lopti je panično poslao u aut. Kod golova teško da je nešto mogao da uradi.

MILAN GAJIĆ 5,5 – Preveliki grč je prisutan u igri ovog momka. Neobjašnjiv i neracionalan. Deluje da igra bez imalo samopouzdanja. Slika i prilika svega navedenog je igra Zvezdinog desnog beka iz prvog poluvremena. Gotovo da nije odigrao pas unapred. Mada nije bio previše korišćen zbog zamisli Dejana Stankovića da optereti suprotan bok gde su udruženim snagama delovali Katai i Ivanić. Otkravio se tek u nastavku, kada je centrirao za izjednačenje u režiji hrvatskog internacionalca Mikanovića. Više mu je potrebna psihološka, nego fizička priprema.

Izabrane vesti

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ 6,5 – Počeo je meč katastrofalno, dozvolivši jednom od napadača Kairata da ga zaobiđe prilično lako. Vrlo brzo se stabilizovao i pokazao zašto bi morao da bude najveće pojačanje crveno-belih u novoj sezoni. Dobro procenjivao situacije kod dugih lopti Kairata, vešto ulazio u blok i odigravao napred. Posle početne nervoze gotovo da nije izgubio duel. Ali daleko je i iskusni štoper od izdanja sa prvenstva Evrope. Moraće Dejan Stanković brzo da mu pronađe partnera.

RADOVAN PANKOV 6 – Kada ga je Vagner Lav hvatao u međuprostoru, bio je u problemu. Ali Zvezdin štoper bio je jedan od igrača koji je najmanje grešio. Osetio je da se ekipa ljulja poput barke na uzburkanom okeanu, pa se odlučio da igra bez rizika. Kompletan utisak kada je u pitanju Radovan Pankov bio bi znatno povoljniji da je rezultat ostao nerešen.

MILAN RODIĆ 5 – Brzonogi Jermen Hovanhijsan mučio ga je povremeno više nego svojevremeno Mo Salah. I Zvezdin levi bek izgledao je prilično umorno i isceđeno, kao da je sezona u punom jeku. Kairatova desna strana brzo mu je istrošila kiseonik u plućima. Jeste da su na toj strani delovali Katai i Ivanić, spremni da naprave višak, ali je Rodić morao da ostane zakucan na svoju polovinu. Čak i čitljive lopte prema Hovanhisjanu bile su prebrze za Milana Rodića. Na kraju nije na vreme izašao i napravio ofsajd kod gola Banjaka.

SEKU SANOGO 5 – Niti je dobro obezbeđivao druge Kairatove lopte, niti je pravio razliku preciznim pasovima. Znao je samo da poprečnim loptama unese dodatnu nervozu i onako raštimovane linije crveno-belih. Izgledao je bez ikakvog autoriteta na terenu, gubio duele koje obično lako dobija. Dozvoljavao je Vagneru Lavu i opasnom Kanteu da mu se uvaljuju u krilo i prave višak. Distance između njega i Nenada Krstičića su bile prevelike. Da je neki ozbiljniji tim bio preko puta Zvezda bi zbog takvog stanja pretrpela pravu katastrofu.

NENAD KRSTIČIĆ 5 – Nikada iskusnog vezistu navijači Crvene zvezde nisu videli u ovakvom izdanju. Izgledao je totalno energetski istrošen od prvog sudijskog zvižduka, kao da diše na škrge. Nije imao nikakav uticaj na igru do 43. minuta kada je sa golom spojio Aleksandra Kataija. Nema gore stvari za jednog veznog fudbalera kada ga niko, ama baš niko, ne vidi na terenu. A upravo se to desilo Nenadu Krstičiću. Loše je i anticipirao ničije lopte, nešto što nije sastavni deo njegovog fudbalskog kolorita. Totalni podbačaj. Bez obzira na dva dobra šuta.

EL FARDU BEN (do 90.) 5 – Jako slabo izdanje reprezentativca Komorskih Ostrva. Nije ni blizu nivoa iz prošle sezone kada je između ostalog, vedrio i oblačio travom San Sira. Fizički nije mogao da iznese duele sa defanzivcima Kairata, pre svih sa srpskim reprezentativcem Dugalićem. Daleko od gola, prave prilike i opasnosti. Sve što je uradio može da stane u nekoliko reči – par iznuđenih faulova. Mogao je i ranije da izađe sa terena. 

MIRKO IVANIĆ (do 66.) – 6 – U postavci Dejana Stankovića stajao je prilično široko, igrajući skoro levog spoljnjeg u prvom poluvremenu. Sa te pozicije i pored istančane tehnike nije uspevao da pronađe prostor i mogućnost da kreira. Morao da se posveti i defanzivnim zadacima zbog brzine Hofanhijsjana. Previše gledao u Kataija. Kada je prvi put prebacio stranu otvorio je prostor Milanu Gajiću. Nije imao pravi odgovor na agresiju Kairata u prvom poluvremenu. Moraće na Marakani mnogo bolje.

ALEKSANDAR KATAI (do 78.) 5,5 – Bilo je u njegovom izdanju i driblinga i pokušaja da se preuzme odgovornost. Ali i krajnjih nelogičnosti. Ponekad je Zvezdin Magiko imao premabiciozne pokušaje, kao i bizarne poteze kada je sa pola terena vratio loptu Milanu Borjanu. Potrebno mu je da očisti igru, i završava akciji kako to obično radi – prosto i jednostavno. Onu šansu iz 43. minuta smireni i koncentrisani Katai bi rešio sa nepodnošljivom lakoćom. Umarao se zahvaljujući Kairatu, ali i sopstvenim greškama.

MILAN PAVKOV (do 46.) 5 – Kada god visoki napadač dobije šansu na velikim mečevima od starta – usledni razočaranja. Baš veliko razočaranje. Bilo bi interesantno videti, na specijalizovanim fudbalskim platforma, statistiku Zvezdinog napadača posle 45 minuta. Jedva nekoliko dodira, gotovo bez dobijenog duela i šanse da primiriše golu. Ima i do toga što je srpski šampion delovao dezorijentisano, ofanzivno nemoćno i mlako. Ali ima i do Milana Pavkova. Baš ga je bilo teško gledati na terenu. Nije delovao fudbalski.

IZMENE

LUIS DIONI (od 46.) 5,5 – Samo za nijansu aktivniji od Pavkova. Išao je agresivno na centaršuteve i trudio se da bude u epicentru dešavanja. Malo od napadača koji je doveden da bude prva opcija.

GELOR KANGA (od 66.) 6 – Morao je da dobije koji minut više. Ušao u trenucima Zvezdine nadmoći. Trudio se da igra unapred. Imao i lep udarac sa 16 metara. Stavio pod veliki upitnik odluku Dejana Stankovića da ga ostavi na klupi za rezerve.

AKSEL BAKAJOKO (od 78.) – Malo vremena da pokaže šta zna.

FILIPO FALKO (od 90.) – Ušao u samom finišu. Imao dobar dribling i centaršut.

TRENER DEJAN STANKOVIĆ 5 – Moraće Zvezdin šef stručnog štaba da preispita sebe i sopstvene odluke. Ne samo što je srpski šampion daleko od prošlogodišnjeg nivoa, nego što je za mladog stručnjaka porazno da Zvezda povremeno deluje krajnje anarhično. Niti ubedljivo u napadu, niti čvrsto u odbrani, niti kao tim isklesan u mnogim evropskim bitkama. Zvezda je primila dva jeftina gola, dozvolivši Kairatu da pumpa mišiće tranzicionom igrom. A to jedino nije smela da dozvoli, što se videlo u izdanju Kazahstanaca protiv Makabija. Narednih dana pritisak će se u Ljutice Bogdana seći nožem, a Stanković će morati sve to da iznese. I pokuša da sastavi pokidane niti tima koji teško ulazi u šanse i još teže daje golove. Zvezda u ovom trenutku nema ni standardni štoperski tandem, ni prvog napadača, čoveka koji daje golove. Na dušu Stankovića ide i to što je Zvezda prosula prvo poluvremena, precenivši mogućnosti kazahstanskog šampiona.


tagovi

Dejan StankovićoceneMilan BorjanMilan GajićNenad KrstičićMilan RodićAleksandar DragovićRadovan PankovSeku SanogoEl Fardu BenAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara