Utučeni crno-beli (© Star sport)
Utučeni crno-beli (© Star sport)

OCENE – PARTIZAN: Markec nevidljiv kad je bitno, Natho igrao u širinu, Banjak nema Kalabinu harizmu

Vreme čitanja: 5min | čet. 24.09.20. | 22:57

Suma pokrenuo crno-bele, tragičari Ostojić i Stojković

VLADIMIR STOJKOVIĆ 5,5 – Više od 100 minuta bio je koncentrisan, komandovao poput pravog kapitena, ali je jedna loša procena koštala i njega i Partizan. Potcenio je mogućnosti Kaveha Rezaeija, udaljio se od stative, otvorio prostor Irancu, maltene ga pozvao da šutira, a kad je „desetka“ Šarlroe ispalila projektil bilo je jasno da je bivši reprezentativac slabo postavljen, nikako nije mogao do lopte. Dvaput je Šarlroa pucala u okvir njegovog gola i oba puta pogodila.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 6,5 – Stabilan. Dobio je Partizan na sigurnosti po boku i skoku angažovanjem nekadašnjeg člana Parnog valjka, čak je preko desne strane zatvorio prilaze Stojkovićevom golu, u dve-tri situacije spasao pogotke Šarlroe, jednom uklizavanjem, drugi put bacanjem tela. Pozitivno iznenađenje ako se ima istorijat njegovih kikseva u evropskim mečevima.

Izabrane vesti

UROŠ VITAS 6,5 – Možda je mogao bolje da interveniše prilikom prvog gola Šarlroe, međutim, sve posle toga bilo je vrlo sigurno. U potpunosti je neutralisao Nikolosona i Rezaeija. Za razliku od nekih ranijih izdanja, visoki štoper nije pravio kikseve, bio je miran na lopti, samo što nije izdržao do kraja. Rovit je ušao u meč, zato je i zamenjen početkom produžetka.

MAKI BANJAK 6,5 – Znao je racionalnim potezima da spreči fudbalere belgijskog predstavnika da uopšte dođu u velike prilike. Ostavio je utisak štopera koji ima štofa za Partizan, posebno kad je izgradnja napada iz poslednje linije u pitanju, poseduje miran pas, ne greši, ali je to još daleko od harizme kakvom je plenio Strahinja Pavlović, da se odvaži, krene u napad.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6 – Defanzivno perfeknih 60 minuta. Iskrvario je levom stranom, sjajno se pozicionirao, bio siguran na lopti, tačan... A, onda je koncentracija počela da mu popušta, desni bek Busi mu je nekoliko puta pobegao iz vidokruga i do kraja meča nije uspeo da pronađe odgovarajući ritam.

Zdjelar i Žile (© Star sport)Zdjelar i Žile (© Star sport)

SAŠA ZDJELAR 7 – Bio je jedan od retkih, ako ne i jedini u sastavu crno-belih koji je gurao loptu napred u prvom poluvremenu. Stekao se utisak da ga saigrači nisu pratili, pojedinci su stajali kao ukupani, bez namere da napadnu prostor. U nastavku je na ratničkom nivou odradio primarni posao, preorano teren na mestu zadnjeg veznog.

BIBARS NATHO 5,5 – Utakmica u Belgiji predstavljala je personifikaciju cele sezone kad je Izrelac u pitanju. Neubedljivo. Od toliko pasova u širinu ili unazad običnom ljubitelju fudbala mora da pripadne muka. U izgradnji akcija maltene nije učestvovao. Ponestalo mu je snage tokom prvog produžetka. Prodao je loptu za zicer domaćina, ali ga je Miljković spasao.

FILIP STEVANOVIĆ 5 – Potpuno su mu Mamadu Fal i Maksim Busi zatvorili stranu, skratili polje delovanja, mladi krilni vezista ništa vredno pomena nije uspeo da napravi. Jeste pomagao Uroševiću učinivši da levi bek Partizana dobije na samopouzdanju, ali na suprotnom kraju terena niti je bilo prodora crno-belog bisera, niti prepoznatljive saradnje sa ostatkom tima, zbog čega ga je Stanojević zamenio posle bledog prvog poluvremena.

LAZAR MARKOVIĆ 5 – Talenat i biografija obrnuto srazmeni učinku. Katastrofalno izdanje popularnog Markeca, zapinjala mu je lopta za nogu, nije pravio višak po strani, nije u šansu ušao, niti se pretrgao da je stvori saigračima. Još jedna velika, bitna, utakmica za Partizan je prošla bez pečata bivšeg reprezentativca.

TAKUMA ASANO 6 – Poput klupskih boja Partizana delovao je Japanac u Belgiji. Kao i ostatak tima, bio je nevidljiv u prvom delu, daleko od gola, bez saradnje sa Sadikom i Markovićem, da bi se u drugom drastično popravio, namestio gol Sumi, imao nekoliko zanimljivih rešenja, da bi se maltene vratio na početak totalno nerezonskim potezima kojima je upropastio obećavajuće akcije gostiju.

UMAR SADIK 5,5 – Totalno odsečen. Zaslužuje pohvale za trud, opet su mu po dvojica rivala visila na leđima, izvlačio se na stranu da primi loptu, ali je problem nastajao u situacijama kad mu dođe u noge, jer bi je po pravilu odmah gubio. Bezopasan.

IZMENE

Suma je doneo promenu ritma (© Star sport)Suma je doneo promenu ritma (© Star sport)

SEJDUBA SUBA (od 46. minuta) 7 – Najbolji pojedinac u sastavu Partizana. Doneo je izjednačenje, promenu ritma, ambiciju da se igra fudbal, pokrenuo na desetine akcija, razigrao Asana, delovalo je da bi mogao da bude meč viner, da bi u situaciji kad je bilo 1:1 propustio veliku šansu za totalni preokret.

BOJAN OSTOJIĆ (od 91. minuta) 5,5 – Ušao je s namerom da odmeni rovitog Vitasa i što se tiče igre u polju delovao je zadovoljavajuće osim nespretnog uklizavanja, početkom drugog produžetka, kad je u pokušaju da otkloni opasnost igrao rukom i poklonio Šarlroi slobodni udarac iz kog je odlučen pobednik.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 97. minuta) 6 – Plan je bio da odmeni umornog Natha i „zaključa“ utakmicu kako bi se nekako došlo do penala. Ne njegovom krivicom, ideja doživela fijasko nekoliko sekundi kasnije, samo što je ušao Partizan je primio gol. Svoj posao odradio je korektno.

DENIS STOJKOVIĆ (od 110. minuta) 5,5 – Probao je Stanojević da u liku mladog veziste dobije džokera, ali italijanskom đaku definitivno nedostaje iskustvo da reši, primera radi, situaciju nalik onoj iz završnice produžetka kad je imao šansu za izjednačenje.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 6 – Partizan je eliminisan, neće biti evropskog fudbala za njega ove jeseni, ali je igrom zaslužio više. Dvaput je Šarlroa šutnula u okvir gola Stojkovića (posle kornera i slobodnog udarca) i tako izborila megdan sa Lehom, iako je utisak da su Beograđani igrom, naročito posle prvih 45 minuta, zaslužili prolaz. Ideja da Suma počne na klupi i donese promenu pokazala se ispravnom, mada će se isto tako mnogi zapitati zašto Gvinejac nije bio starter. I zašto taj pozitivan momenat, posle izjednačenja, nije iskorišćen. Kao i zašto se u prvom poluvremenu nije igralo napadački kao u drugom. Sad to malo koga zanima, ali je očigledno da Partizan pod Stanojevićem izgleda defanzivno čvršće, nijednu veliku šansu nije dozvolio Šarlroi iz igre. Na prekidima će, svakako, morati da poradi.


tagovi

FK PartizanoceneVladimir StojkovićBojan OstojićAleksandar StanojevićSejduba SumaMaki BanjakBibars NathoLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara