Reprezentacija Farskih Ostrva (©Reuters)
Reprezentacija Farskih Ostrva (©Reuters)

Očevim stopama: Lihtenštajn na pogon Janika i Noe Frika udara na Farane

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 14:03

Mario Frik najbolji je strelac jedne od najmanjih evropskih država, a njegovi sinovi žele da ga što pre nadmaše i obore rekord od 16 golova za nacionalni tim

Učesnici Evropskog prvenstva zakazuju generalne probe za kontinentalnu smotru, a onima najslabijima na Starom kontinentu ništa drugo ne preostaje nego da se skupe i odigraju koju između sebe pre nego što usledi velika pauza i gledanje Eura u toplim domovima.

Farska Ostrva i Lihtenštajn definitivno spadaju u tu grupu timova, velika takmičenja zaobilaze u širokom luku, a nisu bili dovoljno interesantni nekoj od 24 reprezentacije, koje će igrati na Euru, za generalku. Ali, snašli su se i ugovorili međusobni obračun.

Izabrane vesti

Crne serije nisu ništa novo kada su u pitanju ove dve selekcije, bivalo je i gorih od trenutnih. Farska Ostrva nisu trijumfovala na sedam utakmica zaredom, niz Lihtenštajna duži je za jedan meč, a upravo je taj osmi bio najbolniji.

20.45: (1,45) Farska Ostrva (4,20) Lihtenštajn (8,00)

Švajcarci su preozbiljno shvatili pripremnu utakmicu za Evropsko prvenstvo. Bili su nemilosrdni. Ispratili su susede sa sedam golova u mreži. Sa te tačke gledišta, zemlja ušuškana između Austrije i Švajcarske teško da gore može proći. Jaz je znatno manji, Farani i Lihtenštajn ista su liga. Večito pri dnu, uz debeo minus u koloni za gol razliku.

Četiri puta su se ove selekcije sastajale u poslednjih 19 godina i svaki put su slavili Farani. Ostrvska zemlja sposobnija je da otkida bodove jačima, ali je često umela da ispušta bodove na mestima gde bi morali da ih osvajaju, kako bi se izdigli i napravili iskorak.

Klemint Olsen i Simund Edmundson predstavljaće najveću pretnju po defanzivce Lihtenštajna, koji u ovom sastavu ima dva interesantna imena. Mladi napadač Janik Frik i ofanzivac Noa, sinovi su legendarnog Marija Frika, koji je za nacionalni tim Lihtenštajna postigao 16 golova. Janik je do sada upisao tri gola, a Noa jedan.


tagovi

reprezentacija Farskih Ostrvareprezentacija LihtenštajnaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara