Očoa brani zicer (foto: AFP)
Očoa brani zicer (foto: AFP)

Očoa pohvatao Interove zicere, Kandreva slučajnim evrogolom kaznio Lukakuovo brukanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 19:01

Meksikanac briljirao među stativama, upisao 10 odbrana i dao Salernitani krila za izjednačenje

Posle utobnih i tmurnih mesec i po dana, delovalo je Inter konačno ugledao svetlo na kraju tunela i da je na poslednjem koraku da iz njega izađe. A onda mu se ponovo smrklo pred očima. Imali su Nerazuri u Salernu mimimalnu prednost više od 80. minuta i sijaset prilika da je podebljaju i mirno prekinu seriju od tri poraza. Prekinuli je jesu, ali ne pobedom, već remijem koji boli kao poraz - 1:1.

Slavi Salerno ovog popodneva dva heroja - Giljerma Očou i Antonija Kandrevu. Meksikanac je uprkos rano primljenom golu kod kojeg nije mogao apsolutno ništa jer je udarac Robina Gosensa iz prve bio hirurški precizan, pružio blistavu predstavu među stativama. Duel je završio sa čak deset intervencija, spasivši verovatno bar još dva, tri čista gola. Podigao je samopouzdanje ekipe, udahnuo joj veru da nije sve izgubljeno, a Interovi promašaji kažnjeni su u 90. minutu. Da stvar bude gora, slučajnim evrogolom čoveka koji je za ovaj klub odigrao preko 150 utkamica.

Izabrane vesti

Epilog - Inter ni šesti put zaredom nije pobedio u svim takmičenjima, na poslednjih šest utakmica u Seriji A osvojio je samo četiri od mogućih 18 bodova. Tako je od stabilnog drugolasiranog tima Serije A, milanski velikan napravio je veresiju i uzdrmao sebi poziciju u borbi za Ligu šampiona. Već sutra Roma eventualnom pobedom protiv Torina ima šansu da liferuje Inter sa četvrte na petu poziciju, a Atalanta da se bodovno izjednači sa njim.

GOL KANDREVE POGLEDAJTE OVDE.

PROMAŠAJ LUKAKUA POGLEDAJTE OVDE.

Po ko zna koji put ove sezone Inter je platio ceh iste boljke. Nemoći da zatvori utakmicu u kojoj prvi stigne do prednosti. Već u prvom poluvremenu mogao je da vodi sa dva, tri gola razlike, ali je Očoa u 23, pa u 32. minutu zaustavljao udarce Romelua Lukaku i Hoakina Koree, a nebaždarenog Belgijanca u sudijskoj nadoknadi prvog dela potpuno demoralisao odbranvši mu zicer na gol liniji. Zicer posle kojeg gorostasni špic nije uspeo da se povrati. Jer kako objasniti promašaj Big Roma iz 64. minuta. Jeste imao igrača na leđima, ali sa dva metra od gola morao je da spakuje loptu u mrežu, ne da pogodi prečku. Panter Očoa sekund kasnije nije dozvolio pogodak ni Gosensu. Malo koji golman bi se tako izvio iz gola i zastuavio loptu pre nego što cela pređe liniju.

ODBRANU OČOE POSLE UDARCA LUKAKUA POGLEDAJTE OVDE.

Ređale su se nerealizovane prilike gostiju. Počev od Bareline stative iz 49. minuta, Mhitarijanovog udarca iz daljine nedugo zatim, pokušaja glavom Denzela Damfriza, pa pomenutih zicera Lukakua i Gosensa. A da ima čime da pripreti i organizuje protiv-udar Salernitana je pokazala u nekoliko navrata, najčeršće preko Bulaja Dije. Baš je Kandreva u 71. minutu pronašao najboljeg strelca Salernitane na petercu kada se zatresla prečka Onaninog gola. Desetak minuta kasnije isti fudbaler je gađao pravo u Onanu, kojeg je pred istek 90. minuta prevario centaršut Kandreve. Izgubili su Nerazuri loptu u svojoj trećini, ona je brzo prebačena na drugu stranu, a fudbaler koji je večeras 460. put igrao meč Serije A je u želji da centrira pogodio malu mrežu bivšeg kluba.

Obilo se Simoneu Inzagiju o glavu i što je počeo meč bez nekolicine standardnih fudbalera poput Lautara Martineza, Alesandra Bastonija i Marcela Brozovića (Hakan Čalhanoglu povređen), želeći da ih odmori za prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Benfike koji je na programu u utorak. Poslao je Lautara na teren sredinom drugog dela, Argentinac istrčao jednu kontru, ali na kraju preslabo gađao, te mu je Očoa uhvatio živu loptu.

Da je Inter realizovao samo jednu od gomile šansi za 2:0, teško da bi se Salerno radovao petom uzastopnom prvenstvenom remiju.

SERIJA A - 29. KOLO

Petak

Salernitana - Inter 1:1 (0:1)

/Kandreva 90 - Gosens 6/

19.00: (4,70) Leče (3,50) Napoli (1,80)

21.00: (1,40) Milan (5,00) Empoli (9,00)

Subota

12.30: (2,15) Udineze (3,50) Monca (3,70)

14.30: (1,45) Fjorentina (4,60) Specija (8,50)

16.30: (1,70) Atalanta (3,80) Bolonja (5,60)

16.30: (2,40) Sampdorija (3,35) Kremoneze (3,25)

18.30: (3,10) Torino (3,05) Roma (2,50)

18.30: (2,70) Verona (3,05) Sasuolo (2,80)

20.45: (2,80) Lacio (3,05) Juventus (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterSalernitanaRobin Gosens

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara