Fernando Gago (©AFP)
Fernando Gago (©AFP)

Od sumnje do poštovanja: Fernando Gago stvorio pobednike

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.04.22. | 22:53

Liga kup Argentine: Rasing blista i traži nastavak serije trijumfa protiv Uniona u 10. kolu

Vodeći i neporaženi tim u Grupi A argentinskog Liga kupa, Rasing noćas će (02.30) na svom El Silindru pokušati da napravi još jedan korak ka kvalifikacijama za četvrtfinale. U goste mu dolazi jedno od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja Union iz Santa Fea, koji takođe namerava da se plasira u sledeću instancu takmičenja.

Posle veoma povoljnih rezultata ostvarenih u drugom kolu grupne faze Kopa Sudamerikane, gde su oba argentinska predstavnika ostvarila pobede, protiv Kujabe 2:0, odnosno na gostovanju Orijento Petroleru 3:1, Rasing i Union se vraćaju obavezama u Liga kupu, gde će međusobno odmeriti snage u sklopu 10. kola ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Sreća i harmonija vlada u redovima Akademaca, a rezultati koje postiže tim u režiji Fernanda Gaga, koji je na početku sezone od sumnje došao do poštovanja velikog dela navijača iz Aveljanede, u najmanju ruku su zadivljujući. Ništa nije slučajno i ovu podršku treneru stvara tim koji ima osam uzastopnih pobeda, pet u Liga kupu, dve u Kopa Sudamerikani i jednu u Kupu Argentine. Trenutni niz ozbiljno preti da ugrozi najbolji rekord kluba u profesionalnoj eri koji je, sada već davne 1967. godine postigao mitski strateg Huan Hose Picuti, sa sastavom koga i posle toliko godina popularno oslovljavaju kao „Ekipo de Hoze“.

Nema sumnje da će Rasing noćas nastojati da dostigne devetu uzastopnu pobedu i izjednači rekord Picutijeve šampionske generacije, koja je pored kontinentalne titule te 1967. ponela i epitet svetskog klupskog šampiona savladavši škotski Seltik, evropskog šampiona za datu godinu.

02.30: (1,82) Rasing (3,35) Union (4,30)

Ono što izdvaja sastav koji predvodi Fernando Gago jeste što i kada ne igra najbolje, ili onako kako je prvobitno zamišljeno i uz brojne izmene i rotacije da bi odmorio igrače koji se takmiče na tri različita fronta, Rasing ostvaruje rezultate. Posle početna dva remija na startu sezone protiv Himnasije i Defense i Hustisije, Akademci su ostvarili devet pobeda računajući sva takmičenja, uz jedan remi sa River Plejtom na Monumentalu u najstarijem klasiku Argentine. Rasing je trenutno na čelnoj poziciji Grupe A, sa 21 osvojenim bodom iz šest pobeda i tri remija.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Ideja ​trenera je da i za ovaj susret angažuje najbolje što ima iz raspoloživog sastava, razmišljajući da to može da bude i meč koji će da distancira njegov tim od ostalih rivala koji se bore za finalnu fazu. Na drugoj poziciji, sa samo dva boda manje nalaze se River i Njuels Old Bojsi, a onda sledi niz timova od 4 do 6. mesta sa po 17 osvojenih bodova, među kojima je i noćašnji rival iz Santa Fea.

U tom smislu, Tomas Čankalai i Enco Kopeti bi bili starteri, pošto su prethodni meč u Kopa Sudamerikani protiv Kujabe započeli ulaskom sa klupe za rezerve, dok će Karlos Alkaraz koji je u proteklom kolu protiv Platensea zaradio i četvrti žuti karton, odrađivati suspenziju. Zbog ovog pitanja, Eugenio Mena ima mogućnost da igra po levoj strani, a u međuvremenu pojavila se sumnja da li će Gago zadržati Fabrisija Domingeza u startnoj postavi, ili će ga odmarati na klupi sa mogućnošću ulaska u finišu susreta. Pored toga, na terenu se ponovo može očekivati Edvin Kardona pošto je prevazišao povredu butnog mišića.

Union je definitivno jedno prijatno iznenađenje, uz tehničko rukovodstvo Urugvajca Gustava Munue. Tim iz Santa Fea do sada je u Liga kupu sakupio 17 bodova, četiri manje od Akademije, uz pet pobeda, dva remija i dva poraza. Trenutno deli 4. poziciju sa Sarmijentom i Banfildom, koji imaju isti broj bodova, ali lošiju gol-razliku.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Osim toga, Tatenge je Kopa Sudamerikanu započeo - kako bi to Argentinci regli "na desnoj nozi" - pošto je posle remija 1:1 na svom terenu protiv Juniora iz Barankilje kao gost pobedio Orijente Petrolero 3:1, zadržavši tako šanse da se izbori za plasman u narednu fazu takmičenja. Union na domaćem turniru pokazuje izvanrednu produkciju kod kuće sa serijom od sedam uzastopnih pobeda, ali se slaba tačka se pokazuje pri odlasku na gostovanja, pošto u proteklih pet duela na strani nije slavio, osvojivši samo dva boda od mogućih 15.

Union je istorijski komplikovan rival za Rasing i to pokazuje istorija od 59 mečeva. Albiselesti imaju blagu nadmoć u vidu od 19 pobeda naspram 16 koliko ima Rasing, uz 24 remija.

LIGA KUP ARGENTINE – 10. KOLO

Petak

Himnasija La Plata - Sarmijento 1:3 (0:2)

/Andueza 72ag – Arismendi 38, Gondo 42, Mainero 90+1/

Tigre - Urakan 2:1 (1:0)

/Manjan 12pen, Flroes 87 - Kordero 90/

Aldosivi - Rosario 1:0 (1:0)

/Kauteručio 15pen/

Sentral Kordoba - Arsenal 3:3 (1:2)

/Rianjo 17, Gonzales 58, Lopez 88 - Kolman 21, Gonji 25, Lomonako 74/

Subota

Njuels - Patronato 1:0 (0:0)

/Sordo 79/

San Lorenco - Platense /u toku/

Kolon - Independijente /u toku/

23.55: (4,00) Barakas (3,30) Estudijantes (1,90)

Nedelja

02.30: (1,82) Rasing (3,35) Union (4,30)

19.00: (1,58) Defensa i Hustisija (3,70) Atletiko Tukuman (5,60)

19.00: (2,45) Godoj Kruz (3,10) Velez (2,85)

21.30: (1,85) Argentinos Juniors (3,20) Taljeres (4,30)

23.55: (1,70) Boka Juniors (3,45) Lanus (4,90)

Ponedeljak

02.30: (3,90) Banfild (3,35) River Plejt (1,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRasing KlubUnion Santa FeFernando Gago

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara