Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od zicera do borbe za goli život (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 05:04

Favorizovani Independijente jedva preživeo posetu Pereire

Od zicera protiv pretposlednje Pereire, od potencijalnog noćenja na čelu tabele Indepentijente je doveo sebe u situaciju da izvlači živu glavu u duelu sa autsajderom. Ostao je sastav iz Santa Fea na samo jednoj pobedi u poslenjih pet utakmica, ne bi bilo ni boda protiv jedne od najslabijih ekipa Aperture da Torihano u 90. minutu nije svom timu pružio ruku spasa - 1:1.

Pereire se nije uplašila Independijentea. Nije imala ni opravdan razlog jer uprkos kvalitetnijem igračkom kadru domaćina, navikla je da ga muči poslednjih godina. Na šest najsvežijih sučeljavanja pre večerašnjeg, Kardinali su dva puta pobeđivali sastav iz istoimenog grada, koji im je jednom uzvratio istom merom, a u tri navrata čerupao bodove.

Izabrane vesti

Zato su se izabranici Horhea Artigasa pametno povukli iza lopte, ostavili rivala bez udarca na gol u prvom poluvremenu, ali daleko od toga da se nisu libili da krenu napred. Sredinom prvog dela Kasteljanos je na jedvite jade zaustavio udarac iz neposredne blizine Pijedraite, ali je kroz nekoliko minuta ipak bio savladan. Improvizacija špicem Vilfrida de la Roze bila je toliko savršena da golman domaćina nije stigao lepo ni da vidi loptu.

Lavovi iz Bogote su u nastavku utakmice okupirali teren stadiona El Kampin. Sada su oni bili ti koji su rivala ostavili bez udarca u okvir gola, a za to vreme nizali su šanse. Snalazio se golman Kastiljo, ali na udarac Torihana u smiraj utakmice nije imao rešenje. Iskusni štoper je drugi put zaredom uspeo da pogodi protiv Pereire i čini se da mu golovi polako prelaze u naviku.

Pereira je apsolutno bez ikakvih šansi da se nađe u plej-ofu što je vrlo očekivano od tima koji je u poslednjih 15 utakmica zabeležio samo jednu pobdu.

KOLUMBIJA, APERTURA – 16. KOLO

Sreda

Tolima – Atletiko Nasional 2:1 (1:0)

/Moskera 35, Ramirez 71 – Perea 90+8pen)

Jaguars de Korodoba – Junior 0:2 (0:1)

/Vijera 17, Moreno 57/

Amerika Kali – Miljonarios 2:1 (0:1)

/Sančez 79, Tores 84 – Abadija 27/

Četvrtak

Envigado – Patriotas 3:0 (1:0)

/Guzman 16, 47, Lopez 74/

Agilas – Onse Kaldas 2:2 (1:1)

/Kinjonez 32, Prez 73 – Otalvaro 21, 57/

Petak

Čiko - Petrolera 2:0 (1:0)

/Moreno 31, Saldana 74 ag/

Ekidad - Deportivo Kali 2:5 (0:1)

/Angulo 77, Menja 83 - Valensija 29, Perez 60pen, G. Rodrigez 87, 90+7p, A. Rodrigez 89/

Subota

Independijente Santa Fe - Deportivo Pereira 1:1 (0:1)

/Torihano 90 - De la Rosa 38/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara