Rafiu Durosinmi
Rafiu Durosinmi

Odakle više Nigerijci?! Letos kupljen za 850.000, sad ode u Bundesligu za 9.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 13:43

I to sa pokidanim ligamentima kolena?!

Viktor Osimen (Napoli), Viktor Bonifejs (Leveruzen), Taivo Avonidži (Notingem), Terem Mofi (Nica), Keleči Ihenačo (Lester), Ademola Lukman (Atalanta), Umar Sadik (Sosijedad), Semjuel Čukvueze (Milan), Nejtan Tela (Leverkuzen), Gift Orban (Gent)... Sve su to nigerijski napadači koji danas na tržištu vrede makar po 20.000.000 evra. Neki i mnogo više. Dodajte tu i neke manje vredna ali poznata imena: Siril Desers (Rendžers), Emanuel Denis (Bašakšehir), Mozes Sajmon (Nant), Pol Onuaču (Trabzon), Akor Adams (Monpelje), Ajzak Sakses (Udineze)...

Neverovatno je kakva poplava kvalitetnih nigerijskih napadača vlada u evropskom fudbalu. Paklen posao će imati selektor Žoze Pešeiro da izabere napadačku liniju za predstojeći Kup afričkih nacija. Ne može sve da ih pozove, a tek ne može svima da pruži minutažu.

Izabrane vesti

Najnovije ime koje je skenulo pažnju u Evropi je 192 centimetra visoki razbijač Rafiu Durosinmi (20).

Za ovog nigerijskog centarfora je malo ko čudo do prošlog leta. Tada ga je Viktorija Plzenj otkupila nakon šestomesečne pozajmice iz češke Karvine za 850.000 evra. Samo pola sezone u evropskom izlogu mu je bilo dovoljno da eksplodira i da multiplicira vrednost. Za tim iz Plzenja je minule jeseni odigrao 19 mečeva i dao devet golova uz šest asistencija. I više bi da sredinom otkobra nije pokidao ligamente kolena i od tada je višemečenoj pauzi.

Sve to nije smetalo Ajntrahtu iz Frankfurta da ekspresno reaguje i kupi ga takvog povređenog. Za 9.000.000 evra! Toliko su ubeđeni u njegov potencijal da su ga učinili četvrtim najskupljim pojačanjem u klupskoj istoriji. Više od njega su plaćeni samo otkup Luke Jovića od Benfike i transferi Đibrila Soa iz Jang Bojsa i letos Faresa Šaibija iz Tuluza.

Kada ih je letos Randal Kolo Muani napustio poslednjeg dana prelaznog roka u transferu teškom 95.000.000, Orlovi iz Frankfurta nisu imali vremena da dovedu zamenu. Sada su rešili da im sledeća velika opklada bude poenuti Durosinmi. On je već doputovao u Frankfurt i biće podvrgnut detaljnim lekarskim pregledima. Ako se potvrdi da oporavak ide prirodnim tokom i bez problema, transfer će biti ozvaničen 1. januara. A igraču sleduje ugovor do leta 2028. godine.

Ipak, Durosinmi neće biti jedino napadačko pojačanje Ajntrahta. Očekuje se dolazak još jednog napadača makar na pozajmicu koji će popuniti mesto dok traje oporavak nigerijskog centarfora. Ajntraht je morao ovako da reaguje jer su saznali da Durosinmija želi i Vulverhempton pa su celu priču ubrzali kako bi osigurali njegov poptis. Nadajući se da su dobili nekog novog Osimena i Bonfijesa


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Rafiu DurosinmiViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara