Andreas Gvardado i Nabil Fekir (Reuters)
Andreas Gvardado i Nabil Fekir (Reuters)

Odbrana Babićeve Almerije se raspala, čovek od 167 centimetara joj presudio glavom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 18:36

Andres Gvardao junak Betisa jer je njegov gol, prvi golavom posle 303 utakmice u Primeri, odlučio pobednika

Pretrpeo je u poslednjih desetak dana Betis poraze od Barselone i Selte, primio popriličan broj golova, a ni večeras u 21. kolu španske Primere, na gostovanju Almeriji, njegovi fudbaleri nisu blistali u odbrani. Sreća, preko puta je bio rival, čija se defanziva raspala u paramparčad. Verdiblankosi su na krilima iskusnih snaga poput Serhija Kanalesa i Andresa Gvardada uspeli da se vrate na pobednički kolosek i četvrtoplasiranom Atletiko Madridu priđu na samo bod zaostatka - 2:3.

Dozvolili su defanzivci Almerije najnižem igraču na terenu, samo 167 centimetara visokom Gvardadu da ih u 70. minutu nadskoči posle kornera i postigne, verovali ili ne, prvenac glavom u španskoj Prmimeri. A večerašnja utakmica bila mu je 303. u španskoj eliti Gol Meksikanca ispostavio se kao odlučujući, mada je Serhio Kanales direktno ili indirektno učestvovao kod sva tri pogotka gostiju, te zavredio epitet igrača utakmice.

Izabrane vesti

Osmi put uzastopno u takmičarskim utakmicama odbrana čiji je jedan od stubova srpski reprezentativac Srđan Babić primila je bar jedan gol. Nisu domaći fudbaleri imali svoje veče, a komotno su mogli da prime i više od tri pogotka budući da je Borha Iglesijas u dva navrata pogađao okvir gola. Upravo su Babićeva greška i promašena lopta, te Kanalesova krađa u blizini aut linije kumovala vođstvu Betisa. Rodri je sjajno pratio akciju i u gol pospremio odbitak od stative nakon pokušaja Iglesijasa.

GOL GVARDADA POGLEDAJTE OVDE.

Odgovorila je Almerija, izjednačila par minuta nakon sredine prvog poluvremena preko Luisa Suareza, ali je prečesto dozvoljavala gostima iz Sevilje da krenu u kontra napade. Upravo je iz jednog takvog Betis povratio vođstvo. Tik pred odlazak na odmor, majstorska lopta Rodrija i reakcija Serhija Kanalesa u istom maniru bacile su odbranu domaćina na kolena. Rezervista Ćumi je izgubio svog igrača, Babić kasnio, a Kanales rupu između nih dvojice iskoristio za pokaznu vežbu iz kontrole lopte i egzekucije, kao i za 38. pogodak u dresu Betisa.

Vratila se Almerija ponovo u egal, Babićev trzaj glavom naterao je Ruija Silvu na intervenciju, posle koje je Samjuel Kosta spakovao loptu u mrežu, ali je, kao što je već rečeno, od večeras druga najporoznija odbrana španske lige, pala na ispitu kod Gvardadovog skoka. U duelu sa Meksikancem ostao je Injigo Eguares, ali mu nije pomoglo ni što je 14 centimetara viši od iskusnog univerzalca.

GOL RODRIJA POSLE GREŠKE BABIĆA POGLEDAJTE OVDE.

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Kadiz - Đirona 2:0 (2:0)

/Eskalante 6, Gvardiola 34/

Subota

Almerija - Betis 2:3

/Suarez 27, Kosta 63 - Rodri 6, Kanales 42, Gvardado 70/

Sevilja - Majorka (u toku)

21.00: (3,20) Valensija (3,10) Atletik Bilbao (2,55)

Nedelja

14.00: (3,00) Hetafe (2,70) Rajo Valjekano (2,85)

16.15: (3,50) Selta (3,00) Atletiko Madrid (2,30)

18.30: (2,90) Valjadolid (2,85) Osasuna (2,80)

21.00: (4,60) Viljareal (3,70) Barselona (1,85)

Ponedeljak

21.00: (3,45) Espanjol (3,05) Sosijedad (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BetisAndres GvardadoSerhio KanalesAlmerija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara