Filip Dujmović (©Starsport)
Filip Dujmović (©Starsport)

Odbrana Dujmovića potez utakmice mršavog evropskog derbija na Čairu

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 20:29

Radnički savladao TSC 2:0 i preuzeo četvrto mesto, ali je ekipa Žarka Lazetića i dalje u boljoj situaciji

Ružno za oko, ali cilj opravdava sredstvo. Tako su odigrali fudbaleri Radničkog protiv TSC-a i pobedom 2:0 preuzeli četvrto mesto, poslednje koje iz Superlige vodi na međunarodnu scenu.

Nišlije su, ipak, i dalje u podređenom položaju jer im je potreban makar bod protiv Partizana u gostima, dok TSC u poslednjem kolu ima mnogo lakši zadatak - protiv Vojvodine kod kuće. Ako pobedi, a Radnički izgubi, ekipa iz Bačke Topole biće četvrta zbog boljeg plasmana na tabeli uoči plej-ofa. U trci je i Voždovac, ali Zmajeve čekaju dueli sa Partizanom i Crvenom zvezdom, koji se bore za titulu, te će biti čudo uzeti im bod(ove).

Izabrane vesti

Nadu fudbalerima Radničkog da mogu do izlaska u Evropu tek treći put u 21. veku doneo je Filip Kasalica, a sačuvao Filip Dujmović sjajnom paradom u 88. minutu na šut Josipa Čalušića glavom. Panterski je reagovao 23-godišnji golman na pokušaj nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske. Svojom intervencijom povratio je samopouzdanje saigračima koji su celo drugo poluvreme bili bez konkretne akcije i prilike da dupliraju prednost.

Ipak, ubrzo posle Dujmovićeve odbrane sevnula je kontra iz koje je Lazar Jovanović postavio konačnih 2:0. Morao je u toj situaciji bolje da reaguje Nenad Filipović, koji je istrčao daleko od svog gola, ali nije uspeo da zahvati loptu kao što je želeo.

Vodeći gol Nišlija u 18. minutu bio je prvi Filipa Kasalice još od avgusta prošle godine, kada je takođe pogodio u meču sa današnjim rivalom. Tada su, međutim, slavili gosti iz Bačke Topole 2:1.

Glavom je poentirao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nakon centaršuta Stefana Mitrovića, ali i loše procene Filipovića, jer je dozvolio da lopta u visokom luku padne u mrežu.

Pomenuti golovi i Dujmovićeva odbrana bili su jedino vredno pomena iz večerašnjeg meča. Imajući u vidu da je u pitanju duel timova koji se bore za privilegiju da predstavljaju Srbiju na međunarodnoj sceni, mnogo više se očekivalo. Posebno od tima Žarka Lazetića, koji je na Čair došao s ciljem da igra na bod. Doduše, da u 12. minutu nije poništen gol Mirčevskog zbog milimetarskog ofsajda Ratkova, možda bi ishod utakmice bio drugačiji. Ovako, gosti su tek u drugom poluvremenu pokazali malo žara u svojoj igri, ali sve do 88. minuta najbolja šansa bio im je šut spretnog Vukića iz okreta - pored gola.

Ukoliko neki od ova dva tima bude izborio evropsku vizu i mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije, moraće da igra mnogo bolje nego danas ako misli da ostavi dobar utisak. Nišlije će, pritom, morati i da porade na kvalitetu svog terena...

SUPER LIGA, PLEJ-OF, 36. KOLO

Petak:

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Kasalica 18, Jovanović 89)

Nedelja:

16.30 (2,35) Vojvodina (3,35) Čukarički (3,05)

18.30 (23,0) Napredak (10,0) Crvena zvezda (1,10)

Ponedeljak:

16.30 (18,0) Voždovac (7,75) Partizan (1,15)



tagovi

Radnički NišTSC Bačka TopolaFilip Kasalica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara