(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Odbrana - najbolji napad Orlova

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 14:04

Atipični holandski klub igra večeras u okviru Erstedivizije

Najzanimljiviji fudbalski mečevi dana dolaze iz Holandije. I, to iz druge lige. Tamo su na programu poslednja dva duela 11. runde Erstedivizijem, u kojima Ekscelzior dočekuje Os (18.45), a Go Ahed Igls ide na noge Telstaru (21.00).

Ovaj potonji par daleko je intrigantniji, a po jednom podatku jedinstven. Go Ahed Iglsi, osim što im ime nije holandsko, baš i ne igraju onako kako se to radi u zemlji klompi, lala i vetrenjača. Na gol više. Ma, kakvi. Klub iz Deventera igra na gol manje. Žuto-crveni su tim sa najmanje primljenih golova u ligi, samo osam. Od 10 mečeva, Orlovi su sačuvali nulu, ni manje ni više nego sedam puta - taman kao i cele prethodne godine.

Izabrane vesti

I otuda je sve iznenadio onako visok trijumf Go Aheda u Kupu protiv Brede, ekipe koja u tekućem šampionatu ima osam bodova prednosti. Bilo je 6:0 krajem oktobra, kada je tim iz Deventera izborio plasman u drugu rundu najsmasovnijeg takmičenja u zemlji. To je bila najubedljivija klupska pobeda u poslednjih 10 godina, još otkako je u ligi sa 8:0 deklasirao Dordreht 2010.

Čini se da se izraz "napad je najbolja odbrana" obrnuto odnosi na Orlove, koji su posle Kupa oodigrali nerešeno kod kuće sa Ekscelziorom, a sada ih očekuje sudar sa Telstarom u gostima. Ekipe razdvajaju samo tri boda u korist Telstara, koji nije izgubio u poslednja četiri meča.

U preostalom okršaju Ekscelzior ima status favorita protiv Osa. Posle 10 kola domaćin zauzima 9. poziciju na tabeli, dok je Os sedam mesta niže sa šest bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na rivala. U prošlom kolu tim iz Roterdama remizirao je bez golova sa Iglsima, dok je Os kod kuće poražen protiv De Grafšapa (0:2). U poslednja dva susreta licem u lice u okviru prvenstva, igrači Ekscelziora bili su bolji.

HOLANDIJA 2 - 11. KOLO

Utorak

18.45: (1,60) Ekscelzior (3,90) Os (5,00)

21.00: (2,85) Telstar (3,10) Go Ahed Igls (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 2Go Ahed IglsTelstarEkscelzior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara