ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA - Milan Stepanov: Engleska i Francuska potencijalna razočaranja

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.06.18. | 08:56

Nekadašnji štoper reprezentacije Srbije iznosi svoja očekivanja od Svetskog prvenstva

Milan Stepanov je pre nekih desetak godina bio među najtraženijim mladim štoperima u Evropi. Iz Vojvodine ga je ugrabio Porto, a njegova karijera, pre svega zahvaljujući povredama, nije bila onakva kakvu su mu prognozirali.

Ipak, Stepanov je ostvatio zavidan staž u Portu, Malagi, Bursi, Mersinu, Omoniji... da bi tačku na aktivno igranje stavio 2016. godine. Stigao je i da obuče dres reprezentacije Srbije šest puta, a za MOZZART Sport sada iznosi svoja očekivanja od Svetskog prvenstva...

Izabrane vesti

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE I GRUPI U KOJOJ SE NALAZI?

Poznajući dosta tih momaka i sada aktuelnog selektora Krstajića, jako mi je to lepo izgledalo, i mislim da će tako biti i na SP. Doduše, to je malo drugačije, takmičenje po grupama, dve-tri utakmice i nema više od toga... Dobro je što igramo s Brazilom poslednju, i do Brazila možemo da rešimo mnogo toga. Voleo bih da prođemo grupu, ali naš narod je nekad previše zahtevan... Ja sam samo realan, jer sam 20 godina bio u fudbalu. Biće teško jer su sve reprezentacije tamo s razlogom. Treba poštovati svakoga, bez obzira na to koliko smo mi upućeni u Kostariku i Švajcarsku... Svaka utakmica je bitna, a najbitnija je prva - kaže Stepanov, koji se dotakao i eventualnog plasmana u osminu finala gde priželjkuje Nemačku...

Mi smo takva nacija i reprezentacija da uvek odigramo jake utakmice dobro. Iskreno, voleo bih da to bude Nemačka jer ćemo onda stvarno ući ozbiljno, znamo da je to jedna utakmica, 90 i par minuta... Bolje da ispadnemo od Nemačke nego da nam se desi kao u prošlosti da nas neka slabija ekipa izbaci.

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

To je teško reći... Koliko smo mi upućeni i koliko pratimo te Južnoamerikance... Neću da odskačem od većine, mislim da je tu što se Evrope tiče... Nemačka i Španija. Od ostalih... Mislim, Brazil... Nikad se ne zna s njima kako će da se nameste, ali imaju kvalitet da osvoje.

POTENCIJALNO IZNENAĐENJE?

Uvek neki autsajder dođe do daljeg dela takmičenja, kao što je bio Vels na Evropskom. Ne bih da prognoziram, ali mislim da će biti iznenađenja.

POTENCIJALNO RAZOČARANJE?

Francuska i Engleska mene razočaravaju već dugo... Mislim da će tako biti i ovaj put. Ti Englezi pojedinačno... I Francuzi isto. Ali kao ekipa nikad ništa. Postalo je normalno da ne prođu grupu, a ne bi trebalo da bude tako.

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Da znam, stavio bi na kladionici... Fudbal je to, nezahvalno je da ja prognoziram. Od ovih velikih koje sam naveo, neko od njih će biti u finalu.

Sve prognoze za SP pogledajte u našoj rubrici ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA.

 


tagovi

Odbrojavanje do MundijalaMilan StepanovRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara