Odita pogađa i u 38, Javor za tri minuta slomio Timok i nastavio proboj ka vrhu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 21:32

Ivanjičani uspešno nastavili misiju povratka u Superligu - 2:0

Deseto kolo Prve lige Srbije otvorili su Javor i Timok u Ivanjici, gde je prošlogodišnji superligaš blickrigom savladao goste iz Zaječara i uspešno nastavio misiju povratka u elitno društvo - 2:0 (0:0).

Krize očigledno više nema u redovima Ivanjičana. Nakon dva vezana poraza krajem avgusta, odnosno početkom septembra, ekipa Milovana Milovića vezala je pet utakmica na kojima nije osetila gorčinu neuspeha i pride u tom periodu primila samo jedan gol. Napad je s druge strane sve podmazaniji, posle ove utakmice je drugi najefikasniji sa 15 pogodaka, a mogao je da bude i najubojitiji, samo da su sreća i koncentracija bili prisutniji u redovima domaćina.

Izabrane vesti

Dugo je Timok odolevao pritisku Javora, da bi, kako je vreme prolazilo, domaćin postajao sve konkretniji. U prvom minutu nadoknade prvog dela Ibrahim Tanko je pogodio stativu, na isteku sat vremena igre i Lazar Nikolić prečku, nakon čega su napadi domaće ekipe utihnuli.

I taman što se činilo da će Timok izbeći treći poraz u poslednjih pet mečeva, 38-godišnji Obiora Odita je slomio otpor rivala u 75. minutu, a samo tri minuta kasnije trijumf je overio Igor Petrović.

Javor je sa utakmicom više od svih rivala na trećoj poziciji, dok je Timok petim porazom u sezoni pao u donji deo tabele.

PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Javor - Timok 2:0 (0:0)

/Odita 75, Petrović 78/

Subota

15.00: Inđija – Zlatibor Čajetina

15.00: Kabel – Budućnost D.

15.00: Loznica – Mladost GAT

15.00: Rad – IMT

15.00: Radnički S. M. – Železničar P.

15.00: Žarkovo – Bačka

19.00: Mačva – Grafičar

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijePLSJavorTimok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara