(©Reuters)
(©Reuters)

Odjeci rata u Ukrajini: Švedska ne bi da igra sa Rusijom baraž za SP

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 11:51

„Nezamislivo je da igramo“, kaže predsednik FS Švedske

Samo što je zapucalo između Rusije i Ukrajine, počelo je da odjekuje i u hodnicima fudbalskog dela sveta.

Dok Englezi danima „saznaju“ kako će Sankt Peterburgu biti oduzeto finale Lige šampiona i agituju da se prebaci na Vembli, jutros su se Šveđani probudili sa idejom da im se ne igra baraž za Mundijal sa Rusijom.

Izabrane vesti

Pritom, nejasno je kako su Šveđani već iskalkulisali susret sa Rusijom kada ih prvo čeka polufinale sa Češkom, dok će Baćuške morati da ukrste koplja sa Poljskom. Istina je da ako bi ove dve selekcije prošle dalje, finale bi se igralo u Rusiji.

Moguć je scenario da se u finalu sretnemo sa Rusijom, ali jutros kada smo se probudili, spontani osećaj je bio da je nezamislivo da za koju nedelju igramo fudbal u Rusiji. Na današnji dan, apsolutno nemamo ni najmanju želju da igramo fudbalsku utakmicu u Rusiji“, poručio je Karl-Erik Nilson, predsednik Fudbalskog saveza Švedske.

On je istakao da se nije čuo, niti konsultovao sa ljudima iz FS Ukrajine.

„Naše misli su sa našim kolegama iz Ukrajine zbog ove situacije u kojoj su se našli jutros, a koja je odvratna. Fudbal je sada manje važna stvar usred ovog vrtloga“.

Iako su krenule priče kako bi trebalo sve ruske timove isključiti iz evropskih takmičenja, Nilson je ostao uzdržan.

Verujem da u ovakvim situacijama kada mnogi pozivaju na brze odluke, moramo da budemo svesni da ćemo morati da živimo i da se družimo i u budućnosti, te da zbog toga ne treba donositi ishitrene odluke. Umesto toga, valjalo bi malo sačekati, sagledati situaciju i onda povući neophodne poteze“, istakao je Nilson.


tagovi

UEFAfudbalska reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara