Odlazak poslednjeg Čolovog gardiste: Bez fotke sa Klintom Istvudom...

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.07.19. | 17:30

Posle 333 utakmice

Čuvena Atletikova odbrambena trojka HuanfranGodinFilipe Luis je danas i definitivno otišla u istoriju...

I poslednji od Čolovih vernih pretorijanaca se oprostio od dresa Rohiblankosa. Prvo je Godin rekao „zbogom“ i otišao u Inter, potom je Huanfran potvrdio da odlazi ovog leta po isteku ugovora, a danas je Filipe Luis po drugi  put u karijeri napustio Atletiko. Ovoga puta za sva vremena...

Izabrane vesti

Iskusni Brazilac odlazi kao slobodan igrač. Ugovor mu je istekao, ponuđen je novi, ali je odbio. Bilo je dosta. Želeo je da se vrati u domovinu gde će u budućnosti nositi dres Flamenga.

Filipe Luis je bio jedan od najvažnijih članova Simeoneove generacije, najuspešnije u istoriji Atletika. Osvojili su titulu, kup, dva puta Ligu Evrope, dva Superkupa Evrope, igrao dva finala Lige šampiona.

Jedan je od igrača u koje je Simeone imao najveće poverenje. U prvom mandatu je četiri godine bio standardan u odbrani Atletika po dolasku iz Deportiva. Činio je čuveni bedem sa Godinom, Mirandom i Huanfranom. Potom je otišao u Čelsi kod Murinja, ali se posle neslavne sezone vratio u Ateltiko gde je opet bio nezamenjiv. Opet u odbrani sa Godinom i Huanfranom, dok su se pored njih menjali Himenez, Ernandez, Savić...

Danas je Atletiko pripredio malu svečanost u čast odlaska Filipea Luisa. Bili su tu predsednik Serezo, gazda Hil Marin, trener Simeone, saigrači Savić, Koke, Oblak, Morata, Saul, članovi stručnog štaba Burgos i Ortega...
„Prvo želim da zahvalim gazdi Hilu Marinu koji me je povređenog doveo iz Deportiva sa polomljenom nogom i koji mi je kasnije dao šansu da se vratim iz Čelsija. Hvala i predsedniku koji me je uvek tretirao lepo. Hvala treneru i njegovim pomoćnicima sa kojima sam ulazio u mnoge velike bitke. Hvala saigračima koji su uvek bili uz mene. U dobrim i u lošim trenucma. Nikada ništa ovde ne bih napravio da mi nije bilo Kokea na mojoj strani koji je trčao više od svih. Osećam se privilegovanim što sam ovde proživeo najlepše dane karijere. Kada sam došao, nisam mogao ni da zamislim da ću odigrati 333 meča u ovom dresu. Ateltiko je klub koji vam ukrade srce. Sada postajem njegov najveći navijač iako mi je bilo čudno da juče gledam prijateljski meč, znajući da više nisam Ateltikov igrač“, rekao je Filipe Luis.

Njega će na levoj strani odbrane naslediti Renan Lodi koji je došao iz Atletiko Paranensea za 20.000.000 evra.
„Ostavljam ovaj dres u nasledstvo mladom zemljaku za kojeg sam siguran da će uraditi neke dobre stvari. Lodi je bio najbolji bek u Brazilu, to su mi svi rekli“.

Predsednik Enrike Serezo, inače poznati filmski producent se na zanimljiv način oprostio pod Filipea Luisa.
Žao mi je samo što nisam ispunio obećanje i upoznao te sa Klintom Istvudom. Za sve koji ne znaju, Filip je veliki ljubitelj filma. Nažalost, Klint ne putuje mnogo u poslednje vreme, pa se niste sreli, ali nadam se da hoćete u budućnosti. Odlaziš kao legenda Ateltika posle 333 utakmice. Bio si gospodar leve strane. Atletiko će uvek biti tvoja kuća. Hvala ti u ime kluba i navijača“, rekao je Serezo.

Odlaskom Filipea Luisa, završena je i jedna era u Atletiku.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara