Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Odlučujuća bitka za finale Klausure: Junioru treba pobeda, Tolimi dosta remi

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 23:03

Pihaosi u prednosti pred poslednje kolo u Grupi B kolumbijskog Kvadrangulara

Poslednje kolo Kvadrangulara kolumbijske Klausure na programu je noćas u dva termina. Nešto ranije (23.55) na taren će igrači Agvilas Doradasa i Deportivo Kalija, odnosno Miljonariosa i Atletiko Nasionala, u duelima koji neće imati takmičarski značaj, osim za prestiž u poslednjem zvaničnom meču za tekuću godinu. I mada je u Grupi B već sada poznato da će se posle tačno godinu dana Independijente Medeljin ponovo naći u finalu ovog formata, bez obzira na ishod utakmice sa Amerikom iz Kalija (02.15), odlučujuća bitka za prevlast u Grupi A i jedini meč od važnosti u rasporedu šestog kola grupne faze, odigraće se između Juniora i Tolime na stadionu Metropolitano Roberto Melandes u Barankilji.

Domaći sastav je u nepovoljnijem položaju u odnosu na goste iz Ibagea i samo pobedom može do finala kolumbijske lige. To je zato što je ekipa na drugom mestu u Grupi A sa 10 osvojenih bodova, dva manje od trenutno prvoplasirane Tolime. U prethodnom kolu su ostvarili važnu pobedu u gostima protiv Deportivo Kalija, najlošije ekipe u grupi, koja više nije imala šanse da se bori za prvo mesto. Bio je to miran meč za Ajkule, koje su slavile rezultatom 2:0.

Izabrane vesti

Umnogome je isključenje paragvajskog napadača Gustava Ramireza u 7. minutu olakšalo posao Junioru, koji je uz brojčanu prednost preuzeo kontrolu nad mečom, ali je tek u drugom poluvremenu došao do željenog rezultata golovima Karlosa Bake. Tim Artura Rejesa sada ima kampanju od tri pobede, jednog remija, ali i jednog poraza. Ipak, na ovaj meč Ajkule stižu sa nizom od četiri utakmice bez poraza, a jedini put su doživeli neuspeh u Kvadrangularnoj fazi, bilo je to u gostima od njihovog noćašnjeg rivala.

02.15: (2,00) Junior (3,35) Tolima (3,50)

Sa druge strane, Tolima je već u prošlom kolu mogla matematički da osigura plasman u finale, ali je na kraju posrnula kod kuće protiv Agvilasa, koji više nije imao apsolutno šta da dobije u ovom takmičenju. Čak i remi bi praktično garantovao timu iz Ibagea prolazak u finale, i bilo je 0:0 do poslednjih minuta meča, kada su Zlatni orlovi u 88. minutu preko rezerviste Vilsona Morela došli do prve pobede u ovom delu takmičenja. Tolima je gotovo čitav meč imala potpunu kontrolu, veći posed lopte i veći ofanzivni volumen, ali su bili pragmatična ekipa, imali su samo jedan direktan udarac ka golu protivnika tokom cele utakmice.

Bilo kako bilo, Pihaosi su i noćas u izvesnoj prednosti, jer im je dovoljan i remi kako bi se dokopali finala Klausure. U direktnom obračunu ovih timova, Tolima je na svom terenu slavila rezultatom 3:1. Bio je to sukob u kojem je, tada domaći tim, imao prednost posle isključenja protivničkog Homera Martineza na kraju prvog poluvremena, a kao rezultat toga, oni su bili dominantni tim u tom meču, sa čak 20 udaraca upućenih ka golu Juniora, od čeka devet direktno u okvir gola Hosea Kontrerasa.

Ali, sada je situacija drugačija i praktično je ovaj duel finale pre finala. Junior je blagi favorit, ali po ostvarenim rezultatima u međusobnim okršajima u tekućoj takmičarskoj godini Tolima je u prednosti, pošto je, pored pobede u Kvadrangularnoj fazi, u septembru na istom ovom stadionu, slavila minimalnim rezultatom. Opet, sa druge strane, prvi njihov okršaj u aprilu na stadionu Manuel Muriljo Toro u Ibageu, pripao je Junioru.

KOLUMBIJA 1, KVADRANGULAR - POSLEDNJE 6. KOLO

Sreda

23.55: (1,62) Agvilas (3,60) Deportivo Kali (5,40)

23.55: (1,90) Miljonarios (3,35) Atletiko Nasional (3,90)

Četvrtak

02.15: (2,00) Junior (3,35) Tolima (3,50)

02.15: (2,25) Independijente Medeljin (3,25) Amerika Kali (3,05)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1JuniorDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara