Fernando Gajbor i Žan Pjer Aršimbo (©AFP)
Fernando Gajbor i Žan Pjer Aršimbo (©AFP)

Odrađivanje posle u vrhovima peruanskih Anda: Independijente del Valje ide po veliki trofej

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.09.22. | 23:05

Kopa Sudamerikana: Ekvadorski sastav protiv Melgara brani prednost od 3:0 u polufinalu

U praktično već odlučenoj borbi, Melgar iz Perua i Independijente del Valje iz Ekvadora, noćas će da odigraju revanš meč polufinala Kopa Sudamerikane, a mesto dvoboja biće stadion Monumental Virhen de Čapi, u Arekipi. Ekvadorci su u prvom meču ostvarili pobedu od čak 3:0, tako da im je finale, drugo u ovom takmičenju, praktično nadohvat ruke, u slučaju novog trijumfa, remija ili čak poraza, pod uslovom da ne bude veći od tri gola razlike.

Izabrane vesti


Najava meča

Crvena zvezda
Partizan

Početak meča: 2023-08-14 11:35:00
Sudija: Filip Filipovic
Stadion: Stadion FK Čukarički
2-4-4
0
Pavkov
99
Milojević
0
Dragović
0
Borjan
0
Petrović
44
Leković
0
Bakajoko
0
Ben
0
Rodić
0
Nikolić
0
Srnić
0
Milan Pavkov
99
Miloš Milojević
0
Aleksandar Dragović
0
Milan Borjan
0
Njegoš Petrović
44
Stefan Leković
0
Aksel Bakajoko
0
El Fardu Ben
0
MIlan Rodić
0
Veljko Nikolić
0
Slavoljub Srnić
T
Barak Bahar

Za Peruance, da bi promenili veoma tešku situaciju u kojoj se nalaze, biće neophodno ostvariti pobedu sa razlikom koja je jednaka ili veća od četiri gola. U slučaju uspeha sa tri gola, definicija ovog dvomeča će se vršiti kroz jedanaesterce.

Tokom prethodnog vikenda, Liga 1 iliti elitna divizija peruanskog prvenstva, sarađivala je u pripremama Melgara u pokušaju da ostvari epski povratak na međunarodnoj sceni. Organizaciono telo (FPF) izostavilo je tim iz rasporeda za prošli vikend i duel koji je bio zakazan za 10. kolo Torneho Enseramenta - lokalni naziv za Klausuru, odloživši ga kako bi čitavu nedelju posvetili treninzima za revanš sa Independijenteom. Trenutno, Melgar se u domaćem prvenstvu sa 18 osvojenih bodova iz šest pobeda i sa jednim porazom, nalazi na trećoj poziciji, tri boda ispod Sporting Kristala, koji je odigrao dve utakmice više i Graua koji ima tri utakmice više.

Prva utakmica je pokazala sasvim drugačiji Melgar nego inače. Tim koji je tokom Kupa Sudamerikane pokazivao agresivnost i kada je igrao van svog stadiona, veći deo duela bio je u defanzivi. El Domino je ostao sa posedom lopte manjim od 40% vremena, stvorio je samo sedam šansi za šut, od kojih su tek dva bila u upućena u okvir protivničkog gola. Sa suprotne strane, Ekvadorci su ispalili 23 hica, čak deset direktno u okvir gola, od kojih su tri završila iza leđa Karlosa Kasede.

Golman Melgara prošle srede stao je među stative prvi put u ovom takmičenju otkako je njegova ekipa savladala Deportivo Kali sa 2:1 u revanšu osmine finala. To se tiče stralaca kod domaće ekipe, Bernardo Kuesta prednjači po broju postignutih golova na ovom turniru sa osam, dok Luis Iberiko i Žan Pjer Aršimbo ima po dva pogotka.

02.30: (2,15) Melgar (3,30) Independijente del Valje (3,50)

Independijente del Valje nije imao istu privilegiju slobodnog rasporeda tokom vikenda kao njihov noćašnji domaćin. U subotu, 3. septembra, ispunio je obavezu u 9. kolu druge faze ekvadorske Pro lige. U utakmici protiv Deportivo Kuenke, tim iz Sangolkija napustio je teren praznih ruku, pošto je poražen rezultatom 2:1. Bio je to njegov drugi poraz zaredom. U prethodnom kolu, ovaj put kao domaći tim, bilo je 2:1 u korist Universidad Katolike.

Tako je Independijente već drugo kolo ostao na 16 bodova iz pet pobeda, sa jednim remijem i tri poraza, što je dovoljno da zauzme, kada se uzme u obzir kriterijum za izjednačenje rezultata, treću poziciju na tabeli šampionata Ekvadora, s obzirom da isti broj bodova poseduje i Emelek, a oba tima udaljena su pet koraka od lidera Aukasa.

Independijente del Valje poseduje pehar Kopa Sudamerikane iz 2019. godine, kada je pobedio argentinski Kolon sa 3:1 u glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu. U to vreme, trenirao ga je Španac Migel Anhel Ramirez, koga je kasnije angažovao Palmeiras, a koji je nešto kasnije bezuspešno završio u Internasionalu. Sada pod komandom Argentinca Martina Anselmija, Del Valje kreće u potragu za drugom internacionalnom zvezdom.

Ričard Šunke postigao je drugi gol u takmičenju prošle nedelje za Ekvadorce, dok su ostali pogoci postignuti zahvaljujući Lorencu Faraveliju i Lautaru Dijazu, a Mojzes Ramirez je zadržao mrežu netaknutom trći put u ovogodišnjem izdanju Sudamerikane. Samo dva igrača koja su startovala protiv Melgara prošle srede bila su u prvih 11 proteklog vikenda u meču protiv Kuenke, to su Luis Segovija i Mateo Karabahal.

El Domino je neporažen na stadionu Monumental Virhen de Čapi u ovogodišnjem izdanju drugog po jačini klupskog takmičenja na tlu Južne Amerike, dok isto tako aktuelni šampioni Ekvadora nisu izgubili u gostima u ovom takmičenju. U pet proteklih mečeva protiv ekvadorskih protivnika u Kopa Sudamerikani, Melgar je ostvario samo jednu pobedu, iako nikada nisu izgubili ili primili gol kod kuće protiv nekog od tih timova iz komšijske zemlje. Ipak, Valjekosi u vrhove peruanskih Anda dolaze sa ozbiljnom prednošću. To je tek četvrti put u istoriji da Independijente del Valje drži vođstvo posle prve utakmice u eliminacionoj fazi u ovom takmičenju, i svaki put su uspeli da preskoče prepreku.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

02.30: (2,15) Melgar (3,30) Independijente del Valje (3,50), prvi meč 3:0

Petak

02.30: (1,38) Sao Paulo (4,40) Atletiko Gojaniense (10,0), prvi meč 1:3

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaMelgarIndependijente del Valje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara