Alvaro Odriozola (©AFP)
Alvaro Odriozola (©AFP)

Odriozola bi mogao da bude Liverpulova šansa

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 12:59

Real u problemu sa pozicijom desnog beka

Težak zadatak je pred fudbalerima u revanšu četvrtfinala Lige šampiona sa Real Madridom. Iz Španije su se vratili s dva gola minusa (1:3), ali bi pobeda nad Aston Vilom - prva ovogodišnja kod kuće u Premijer ligi - kao i vesti iz protivničkog tabora mogle da im podignu samopouzdanje.

Real je, takođe, napravio lepu uvertiru za duel u sredu, pošto je u uzbudljivom El Klasiku savladao Barselonu 2:1 i potpuno se vratio u trku za titulu prvaka Španije. Morao je, međutim, da plati ceh...

Izabrane vesti

Zbog povrede zgloba u finišu prvog poluvremena zamenjen je Lukas Vaskez, a o "isceđenosti" svojih igrača govorio je Zinedin Zidan posle utakmice. Veliki problem imaće Francuz da sastavi odbranu za gostovanje na Enfildu.

SREDA, 21.00: (2.00) LIVERPUL (3.45) REAL MADRID (3.80)

Po prvim prognozama iz Madrida, Vaskez će morati da propusti revanš sa Redsima, a od ranije su van stroja Serhio Ramos, Dani Karvahal i Rafael Varan. Prva dvojica, takođe, zbog povreda, a treći zbog korone. Sve to značajno smanjuje mogućnosti Zidanu za poziciju desnog beka, pa će se na njoj i u Engleskoj najverovatnije naći Alvaro Odriozola, koji je u nedelju zamenio povređenog Vaskeza.

Bio je to njegov tek šesti nastup ove sezone, a samo dvaput je odigrao ceo meč. Imao je bivši defanzivac Real Sosijedada, koji je drugi deo prošle sezone proveo na pozajmici u Bajern Minhenu, i sam dosta problema sa povredama, pa je od dolaska u Madrid leta 2018. za 30.000.000 evra odigrao tek tridesetak utakmica.

Njegovo neiskustvo u utakmicama kao što je predstojeća Liverpul će probati da iskoristi prodorima Sadia Manea, mada kako Senegalac nije u formi, moguće je da će na poziciju levog krila ponovo raspoloženi Diogo Žota.


tagovi

Alvaro OdriozolaZinedin ZidanReal MadridLiverpulLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara