Aleksandar Kostić je u 1. kolu dao gol protiv IMT-a (©Starsport)
Aleksandar Kostić je u 1. kolu dao gol protiv IMT-a (©Starsport)

OFK Bačka zaboravlja na haos u Zaječaru i „lažna saopštenja“

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 09:10

Prvoligaš iz Bačke Palanke pokušaće da se vrati na pobednički kolosek u Novom Beogradu, protiv IMT-a (petak, 13.00), na otvaranju 16. kola prvenstva

Imaju za čime da žale fudbaleri OFK Bačke, u prošlom kolu Prve lige Srbije su ispustili prednost od 2:0 protiv Timoka u Zaječaru. Ostali su tako na tabeli ispod crte u odnosu na mesta koja vode u plej-of, a situaciju će pokušati da poprave u petak od 13 časova, na otvaranju 16. kola.

Meč sa Timokom obeležio je pravi haos na stadionu i rat saopštenjima koji je trajao nekoliko dana. Iz Bačke Palanke su tvrdili da je na stadionu vređan, a zatim i izbačen sa njega predsednik Bačke Rade Jelić, te da je on finiš utakmice dočekao na ulici uz obezbeđenje od strane MUP-a.

Izabrane vesti

13.00: (1,70) IMT (3,40) OFK Bačka (5,00)

Iz Timoka su pak negirali te optužbe i tvrdili su da su njihovi funkcioneri i igrači vređani od strane uprave gostujućeg kluba. To saopštenje su potom u Bačkoj Palanci nazvali „lažnim kao što je i lažna država Kosovo“.

Nije bilo ništa mirnije ni na terenu u Zaječaru. Gosti su do 45. minuta imali prednost od 2:0, a pred odlazak na odmor je Damir Anđelković golom prepolovio zaostatak. To je donelo znatno nervozniji nastavak meča, rezultat se nije menjao sve do 83. minuta, kada je sudija Ivan Vučićević dosudio jedanaesterac za Timok, a Marku Mandiću pokazao drugi crveni karton. Igor Pantić je postavio konačnih 2:2, a u finišu je i Nenad Radonjić isključen, tako da će on baš kao i Mandić da propusti meč sa IMT-om zbog suspenzije.

Biće to okršaj devetog i 12. tima na tabeli, a obe ekipe žele da se domognu plej-ofa. IMT je u prošlom kolu savladao Grafičar sa 3:0, čime je prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede.

S druge strane Bačka može da se pohvali time da nije izgubila na poslednja tri prvenstvena meča, dva puta je remizirala, a jednom trijumfovala, protiv Zlatibora sa 2:0. Prošle nedelje je tim iz Bačke Palanke izborio plasman u osminu finala Kupa Srbije, posle penala je eliminisao superligaša Proleter iz Novog Sada.

Biće ovo već drugi duel IMT-a i Bačke ove sezone. Oni su se sastali i u prvom kolu 8. avgusta, a tada su Vojvođani trijumfovali sa 1:0, pogotkom Aleksandra Kostića.

PRVA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

13.00: (1,70) IMT (3,40) OFK Bačka (5,00)

Subota

13.00: Budućnost Dobanovci – Mačva

13.00: Kabel – Inđija

13.00: Loznica – Javor

13.00: Mladost GAT – Grafičar

13.00: Radnički Sremska Mitrovica – Rad

13.00: Timok – Zlatibor

13.00: Železničar – OFK Žarkovo

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OFK BačkaPrva liga SrbijeTimokIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara