Ohi pogodio posle 29 minuta u Zvezdinom dresu, Stanković dao šansu deci (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 17:55

Maribor se pokazao kao tvrd orah

Nije loše za početak. Prvi mačići nisu za bacanje. Crvena zvezda je odigrala premijernu kontrolnu utakmicu u Antaliji i remizirala sa Mariborom (1:1) uz pogodak zimskle pridošlice Ohija Omoijuanfoa. Napadač koji je stigao kao kapitalno pojačanje iz norveškog Moldea pogodio je mrežu slovenačkog tima nakon samo 29 minuta i pokazao da se radi o gol igraču kakav je preko potreban srpskom šampionu.

Dejan Stanković je u drugom poluvremenu promenio sve igrače, šansu dao nekolicini mladih momaka koji su se sasvim solidno pokazali. Drugi bio je manje sadržajan, pravih šansi gotovo da i nije bilo, a Zvezda je najbliža golu bila posle slobodnog udaraca Aleksandra Kataija u 61. minutu.

Izabrane vesti

Mariboru je ovo bila treća utakmica na pripremama (dobili Triglav i austrijski LASK), što se osetilo u uvodnim minutima utakmice. Lider slovenačkog šampionata duže je imao loptu u nogama, delovao dosta opasno iz kontranapada i praktično iz prve prave šanse došao do prednosti. Agilni desni bek Milec je poslao dobar pas između Gobeljića i Pankova, brži od Erakovića bio je iskusni Ognjen Mudrinski i bila je to rutinska realizacija iz blizine - 0:1.

Crveno-beli su izgledali sve sigurnije kako je utakmica odmicala. Vodeći gol Maribora prenuo je četu Dejana Stankovića koji je do izjednačenja stigla desetak minuta kasnije. Prvom golu Ohija u dresu Crvene zvezde prethodila je vrlo dobra reakcija u defanzivi Strahinje Erakovića koja je omogućila brzu tranziciju i taj izjednačujući, ispostaviće se i jedini pogodak Beograđana na premijeri.

Stanković za današnju utakmicu nije računao na Rodića, Dragovića i Pičinija zbog akumuliranog umora, Kanga, Ben i Borjan nisu u Turskoj, a u konkurenciji nije bio ni Njegoš Petrović koji sutra putuje u Španiju na finalizaciju transfera u Granadu.

Kada se svemu doda da je Seku Sanogo počeo na klupi jasno je da se radi o kombinovanom sastavu koji se sasvim pristojno pokazao.

Kao tokom većeg dela sezone Zvezda je igrala na krilima Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija. Od njih je polazilo najviše toga. Silom prilika Gobeljić je igrao levog beka, a u drugom poluvremenu na desnom boku Stanković je probao Bakajoka.

Pored njega šansu su dobili Nikola Mituljikić, Andrej Đurić, Andrija Radulović, Nikola Stanković...

Dejan Stanković je odmah posle meča izjavio kako je veoma zadovoljan agresivnošću i drskošću mlađih igrača na današnjem susretu.

CRVENA ZVEZDA - MARIBOR 1:1

/Ohi 29 - Mudrinski 21/

Teren u Antaliji.

Crvena zvezda: Popovic - Gajić, Eraković, Pankov, Gobeljić - Krstičić, Stanić - Falko, Ivanić, Katai - Ohi. Igrali su još: Gordić, Srnić, Živković, Pavkov, Bakajoko, Sanogo, Đurić, Radulović, Stanković, N. Mituljikić i Ibrahim.

Maribor: Jug - Milec, Mitrović, Votson, Sikošek, Makumbu, Antolin, Alvir, Žugelj, Šturm, Mudrinski.


tagovi

Prijateljske utakmice

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara