Ohi Omoidžaunfo (Reuters)
Ohi Omoidžaunfo (Reuters)

Ohi se oprostio u suzama, najavljuje titulu i golove u Zvezdi: Volim pritisak, druželjubiv sam tip

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 11:01

Norveški napadač jedva čeka nove izazove u Zvezdinom dresu

Zvezdin kapitalac je spreman!

Norveški napadač Ohi Omoidžuanfo je završio sezonu kao prvi strelac lige sa 27 golova i sa najboljom mogućom preporukom dolazi na Marakanu da reši pitanje centarfora sa kojim Zvezda kuburi već neko vreme.

Izabrane vesti

Odavno Zvezda nije imala „devetku“ na koju može da se osloni. Milan Pavkov je s vremena na vreme uspešno odrađivao posao, Dijego Falčineli je bio tek nešto više od proseka, a Tomane, Boaći iz drugog mandata i Dioni promašaji koji su razočarali. Navijači Crvene zvezde se nadaju da je Omoidžuanfo čovek koji se čekao svih ovih godina. Norvežanin je još letos potpisao predugovor i sada dolazi kao slobodan igrač posle blistave sezone u Norveškoj.

Juče je 27. golom u sezoni dobio trku sa Tomasom Olsenom i osvojio zlatnu kopačku u norveškom šampionatu.

„Vodio sam cele sezone i lepo je što sam završio kao prvi na kraju. Uoči sezone mi je cilj bio da postignem makar 15 golova jer sam prethodne dao 12 i nisam bio srećan tim učinkom. Postići 27 golova u sezoni je potpuno ludo“, rekao je Omoidžuanfo nakon poslednjeg kola u Norveškoj.

Njegov tim nije bio te sreće da završi kao prvoplasirani. Bode je odbranio krunu.

„Voleli bismo da smo postali prvaci, ali Bode ja zasluženo prvak. Odradili su briljantan posao i cele sezone bili bolji od nas“.

Posle meča se Ohi oprostio od dojučerašnjih saigrača.

„Nažalost, bio je to moj ’poslednji ples’ u Moldeu. Nisam očekivao da će me emocije tako jako udariti kada se budem opraštao od ekipe. Bilo je i suza...“

Već gleda ka Crvenoj zvezdi i raduje se novom izazovu.

„Ne poznajem nikoga u Zvezdi. Moraću da krenem sve iz početka i da upoznajem saigrače. Srećom, ja sam druželjubiv tip i lak za saradnju“.

Sa Moldeom je bio drugi, a nada se da će sa Crvenom zvezdom u šampionskoj trci biti bolje sreće i da će osvojiti titulu.

„Primamljiv mi je izazov da se borim za titulu. Zato i idem u Zvezdu. Znam da je to klub u kojem se uvek očekuju trofeji. Volim tu vrstu pritiska. Znam da od mene tamo očekuju golove. Ali tu vrstu pritiska stavljam i sam na sebe. Ja sam napadač i uvek želim golove“.

Što se Moldea tiče, Ohi je norveškim novinarima istakao svog favorita da ga nasledi.

„Imam veliko poverenje u Dejvida Fofanu. Mnogo se pričalo o njemu pre početka sezone i zašto ne pokazuje svoje najbolje izdanje. Ali garantujem vam da je reč o neverovatnom napadaču. Ako vrati samopouzdanje, siguran sam da će biti sjajan u Moldeu. Samo malo nedostaje ovom timu da se bori za titulu. Iako neću biti tu, znam da će Molde konkurisati za prvo mesto“, rekao je Ohi Omodžiuanfo.



tagovi

Ohi Omoidžuanfo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara