Ohi Omoidžuanfo (Foto: AFP)
Ohi Omoidžuanfo (Foto: AFP)

Ohijev prvenac za Norvešku: Šesti gol na 11 utakmica od odlaska iz Zvezde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 02:24

Bivši napadač srpskog šampiona ušao sa klupe i doneo pobedu u prijateljskoj utakmici sa Irskom

Učinak je zapravo imao, ne baš kao u "ludačkoj" 2021. godini kada je u dresu Moldea nemilice tresao mreže po Norveškoj, ali je partijama po dolasku u Crvenu zvezdu Ohi Omoidžuanfo nagovestio da bi svojim dolaskom mogao da okonča potragu za napadačem. Međutim, nije norveški napadač celokupnim utiskom uspeo da zadovolji čelnike crveno-belih pa je letos, posle nepunih osam meseci provedenih na stadionu Rajko Mitić, napustio redove srpskog šampiona i na drugo lokaciji nastavio da radi ono što najbolje zna – da postiže golove.

Otkako je u avgustu stigao u Brendbi već ih je upisao pet na deset utakmica (pride i asistenciju). Večeras je postigao još jedan, i to za reprezentaciju Norveške! Njegov prvenac u dresu sa državnim grbom bio je vredan pobede u prijateljskom meču sa Irskom u Dablinu (2:1).

Izabrane vesti

Ohiju je večerašnji nastup bio tek drugi za Norvešku. Debitovao je u junu 2017. godine protiv Švedske, takođe u prijateljskom meču, kada je dobio priliku u drugih 45 minuta. Od tada se u narednih skoro pet i po godina još samo jednom našao na spisku, za mundijalske kvalifikacije protiv Turske i Crne Gore u oktobru 2021, ali nije dobio priliku.

Ipak, selektor Norveške Stale Solbaken uručio mu je poziv ovog novembra kako bi ga nagradio za vrlo dobre partije u Brendbiju i usput ispitao može li da računa na 28-godišnjeg napadača u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ohijev odgovor bio je konkretan. Priliku je dobio u 74. minutu umesto napadača Selte Jorgena Strand Larsena i 11 minuta kasnije zatresao mrežu Gavina Bazunua.

Bio je najviši u skoku posle ubačene lopte Martina Edegora iz slobodnog udarca, ekspresno reagovao posle odbijene lopte i uz odbitak je progurao kroz noge Sautemptonovog golmana…



tagovi

Ohi Omoidžuanfo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara