(Reuters)
(Reuters)

Ohrabrujuće vesti iz Arabije: Mitrović spreman za EURO!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 21:53

Napadač srpske reprezenatcije će pauzirati šest sedmica

Dobro je... Strahovala je fudbalska Srbija, međutim, može da odahne. Aleksandar Mitrović će putovati na Prvenstvo Evrope u Nemačoj. Valjda i igrati. Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije zabrinuo je naciju kad se će oporaviti posle povrede koju je pretrpeo na utakmici prvenstva Saudijske Arabije, da bi u ponedelajk veče iz Rijada stigla informacija da Mitrogol mora da pauzira "samo" šest sedmica. U redu, njemu neće ni to prijati, razumemo ga, ali će biti spreman za završnicu klupske sezone i potom obaveze u državnom timu.

Al Hilal je precizirao da će snažni Smederevac zbog povrede zadnje lože propustiti šest sedmica, koliko bi trebalo da traje period rehabilitacije. Računica je jasna, Mitrović će se na teren vratiti sredinom maja i imaće mesec dana da se spremi za prvu utakmicu na Prvenstvu Evrope, 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Čak i da oporavak potraje duže od predviđenog, deluje da ima dovoljno vremena da se fit stavi na raspolaganje Draganu Stojkoviću, jer selektor je nekoliko puta rekao da će na turnir voditi samo zdrave.

Izabrane vesti

To bi onda bila potpuno drugačije situacija u odnosu na onu u Kataru, kad je pred kraj 2022. Mitrović povređen došao na okupljanje selekcije, pa i tako rovit, maltene bez treninga, igrao Mundijal u Dohi. Čak dao dva gola, ali je ostao utisak da nije bio spreman. Sad bi trebalo da bude, iako su inicijalne vesti delovale uznemirujuće po naše ljubitelje sporta i kazivale da bi Aleksandar mogao da propusti takmičenje na kome nismo bili od 2000.


Ove procene doneo je Ah Hilal pošto je Mitrovića vodio dvaput na snimanje magnetnom rezonancom. Prvi put kad je podvrgnut analizi lekar kluba u kome igra nije mogao da tvrdi kolika ga pauza čeka, zbog čega je još jednom morao kod doktora. Kad je nalaz stigao, lider prvenstva Saudijske Arabije se oglasio i potvrdio da će pauza trajati šest sedmica.

Nadamo se da su u pravu.


 


tagovi

Aleksandar MitrovićAl HilalSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1FSSfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara