©Reuters
©Reuters

Okampos počeo, Gudelj upotpunio samoubilačku misiju Sevilje: PSV preokretom od 0:2 stigao do proleća u Evropi

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 20:48

Španski klub ispustio dva gola prednosti i još jednom ove sezone prosuo bodove na stadionu Ramon Sančez Pishuan (2:3)

Oborila je Sevilja večeras rekord po proseku godina startne postave u Ligi šampiona. Španski klub sa prosekom od 32 godine i 19 dana nadmašio je Marsej iz februara 2012. godine i postao najstariji tim koji je izašao na elitnu evropsku pozornicu. Najstariji, ali očigledno ne i najiskusniji, jer način na koji su izabranici Dijega Alonsa dozvolili preokret PSV-u od 0:2 do 3:2 ne bi sebi dozvolili ni mnogi poluamaterski klubovi.

Naime, odličnih sat vremena domaćina palo je u vodu u završnici utakmice, a rušenje kule od karata krenulo je isključenjem Lukasa Okamposa koji je za samo tri minuta zaradio dve javne opomene i tako ostavio saigrače od 66. minuta na milost i nemilost Holanđanima. Igrača više naplatio je samo dva minuta kasnije Ismael Sajbari, dok je Nemanja Gudelj nastavio samoubilačku misiju Sevilje autogolom u 81. minutu.

Izabrane vesti

U trenucima kada je Marko Dmitrović drugi put vadio loptu iz mreže bilo je jasno da će španski klub ostati na samo dve pobede ove sezone na stadionu Ramon Sančez Pishuan, ali je košmarnu završnicu susreta za domaćina upotpunio Rikardo Pepi golom za drugu pobedu kluba iz Ajndhovena u grupnoj fazi i overu evropskog proleća.

Gol Serhija Ramosa u 24. minutu na centaršut Ivana Rakitića iz slobodnog udarca predstavljao je odličan scenario iz perspektive domaćina. Iskusni fudbaler još jednom je pokazao da je jednako važan adut u ofanzivi kao i u odbrani o čemu na najbolji način svedoči podatak da se 16. golom u Ligi šampiona izjednačio sa Pikeom i Robertom Karlosom na vrhu liste strelaca u Ligi šampiona kada su defanzivci u pitanju. Bio je to ujedno jubilarni 10.000. gol u istoriji Lige šampiona.

Ramosov pogodak ostao je jedini do uvodnih minuta nastavka, a gol Jusefa En Nesirija probudio je nadu da će Sevilja upisati tek treću pobedu na svom terenu ove sezone, posle trijumfa nad Almerijom i Las Palmasom. Ipak, poput kule od peska svi snovi domaćina su se urušili u završnici susreta. Početak kraja režirao je Okampos, posle čijeg su se isključenja probudili ofanzivci gostiju, pa je na centaršut Seržinja Desta sa levog krila Sajbari volej udarcem prepolovio zaostatak, dok je posle nove akcije po levom krilu, 13 minuta kasnije Gudelj nespretnom reakcijom zatresao sopstvenu mrežu.

Nezaustavljivi pad Sevilje okončan je tragično zahvaljujući Pepiju koji je kontru u režiji Versterena glavom pretočio u potpuni preokret i drugu pobedu holandskog predstavnika u grupnoj fazi.

Sevilja je novim porazom ostala na dva boda i uz minimalne šanse da izbori makar treće mesto, dok je PSV sa osam bodova obezbedio makar proleće u ligi Evrope, dok će se za jedno od dva mesta koja vode u narednu fazu Lige šampiona boriti u 6. kolu protiv Arsenala.

LIGA ŠAMPIONA - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA B

Sevilja - PSV 2:3 (1:0)

/Ramos 24, En Nesiri 47 - Sajbari 68, Gudelj 81ag, Pepi 90+2/

Arsenal - Lens u toku

Šesto kolo, 12. decembar

18.45: Lans – Sevilja

18.45: PSV – Arsenal



tagovi

Serhio RamosLiga šampionaSeviljaPSV AjndhovenLukas OkamposNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara