Ljubomir Ristovski (©Starsport)
Ljubomir Ristovski (©Starsport)

Okršaj Novosađana u Čelarevu, Mladost bi opet na prvo mesto na tabeli

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 13:10

Debitant u Prvoj ligi Srbije dočekuje u nedelju od 15 časova Kabel na stadionu ČSK-a u okviru 9. kola našeg drugog ranga takmičenja

Kada je počinjala sezona malo ko je očekivao da će novajlija Mladost da bude konkurentna za plasman u Superligi Srbije. Ipak, trener Ljubomir Ristovski je uspeo da formira jednu čvrstu ekipu, koja teško gubi bodove, a prvi poraz doživela je tek u sredu na gostovanju Železničaru u Pančevu (3:0). Novosađani su tako skliznuli na treće mesto na tabeli Prve lige, a priliku da se vrate na vrh imaće već u nedelju od 15.00 časova, kada će na stadionu ČSK-a u Čelarevu da dočekaju gradskog rivala Kabel.

Stadion u Novom naselju u Novom Sadu i dalje nije spreman za prvoligaške mečeve, tako da Mladost igra mečeve kao domaćin u Čelarevu. To je nije omelo da u prva tri meča na tom stadionu trijumfuje, protiv Bačke (1:0), Timoka (2:1) i Budućnosti (1:0). Biće iznenađenje ukoliko ne upišu i četvrtu recku ovog vikenda, pošto im u goste dolazi najslabiji tim u Prvoj ligi.

Izabrane vesti

15.00: (1,32) Mladost GAT Novi Sad (4,40) Kabel (10,5)

Mladost je posle sedam utakmica primila samo jedan gol, ali je u osmoj Železničar čak tri puta zatresao mređu Gatovaca.

U Pančevu smo sva tri gola primili posle prekida. Danas nam sledi duel sa Kabelom i nećemo se obazirati na to što je naš rival trenutno na poslednjem mestu na tabeli. Znamo šta nam je cilj, spremili smo se da do njega stignemo, uz maksimalnu posvećenost i koncentrisanost u igri. Nećemo biti kompletni, jer imamo nekoliko povređenih igrača, dok će Mijić morati da pauzira zbog akumuliranih žutih kartona“, rekao je Ristovski.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Mladost i Kabel su se sastali poslednji put u martu 2014. godine u PFL Novi Sad, petom rangu takmičenja. Tada su odigrali 0:0 na stadionu Mladosti, a te sezone je Kabel u 1. kolu savladao Gatovce sa 8:1. Mladost nije zabeležila pobedu nad Kabelom još od juna 2009. godine, kada je bilo 3:0.

Nema nikakve sumnje da je uloga favorita na strani našeg današnjeg domaćina. To međutim ne znači da ćemo unapred da se predamo, naprotiv. Momci pred sobom nemaju nikakvo opterećenje i voleo bih da ponovo pruže igru kakvu su prikazivali u poslednjih nekoliko utakmica“, kazao je trener Kabela Milan Belić.


tagovi

Prva liga SrbijeMladost Novi SadKabelLjubomir Ristovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara