Foto: Shuttersock
Foto: Shuttersock

Okršaj umornih bolivijskih velikana: ko je svežiji u smiraj 2020. godine?

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 14:24

Kvote ozbiljno favorizuju Vilsterman

Velikani bolivijskog fudbala međusobnim duelom otvaraju 23. kolo domaćeg šampionata. Sa jedne strane 15-struki šampion i branilac trofeja Horhe Vilsterman, preko puta Orijente Petrolero, ekipa koja je u pet navrata podizala trofej, a čak 15 puta zaslužila epitet vicešampiona. I jedni i drugi u pohodu na priključak. Domaćin za timovima koji zauzimaju prve četiri pozicije (Bolivar, Strongest, Olvejz Redi, Rojal Pari), gost za zonom koja garantuje kvalifikacije za Sudamerikanu naredne godine.

Pre samo desetak dana Petrolero je pretrpeo jedan od najubedljivijih poraza u klupskoj istoriji, ali debakl 7:0 od Strongesta ne bi trebalo da predstavlja merilo pred današnje sučeljavanje. Zašto? Zato što je u toj utakmici trener Pablo Sančez bio prinuđen da odmara gotovo čitavu startnu postavu. Isto pitanje kao malopre, zbog čega? Razlog leži u paklenom rasporedu Albiverdesa kojima će večerašnji meč biti 11 u poslednih 27 dana!? Izaćiće to do kraja godine na 14 mečeva za nešto više od mesec dana. A pomenuti duel sa Strongestom došao je četrdeset sati pobede nad Blumingom, pa je nekadašnji šef struke Banfilda i Rosario Sentrala odlučio da iz startne postave ponovi samo desni bok – beka Sauseda i krilo Palijerija. Slična je situacija i sa Vilstermanom koji je zbog zgusnutog rasporeda i nastupa u Libertadoresu, imao par neubedljivih izdanja na domaćem planu.

Izabrane vesti

Da se u redovima Orijente Petrolera ne razmišlja o porazu i da urušavanje protiv Strongesta nije ostavilo otvorene rane videlo se već u narednih nedelju dana – ekipa iz Santa Kruz de la Sijere pobedila je u gradskom derbiju upravo Santa Kruz (3:2), a zatim slavila protiv Real Potosija (2:0) i Olvejz Redija (2:0). Bili su spremni za Uvek spremne i to je bio odličan test za okršaj sa prošlogodišnjim osvajačem šampionskog naslova.

Ne pamte po dobrom gosti poslednja dva okršaja sa Vilsterom koji ih je pobeđivao 3:1 na mestu na kojem danas gostuju, i 1:0 u njihovom domu. Sada žele osvetu protiv tima koji su pobeđivali tri puta u minulih šest odmeravanja snaga. Raspolaže državni šampion iz 2010. godine odličnim napadačkim potencijalom, jednim od najboljih u ligi. Nalete ka protivničkom golu predvodiće preiskusni 37-godišnjak Hose Alfredo Kastiljo, strelac osam pogodaka ove sezone i čovek koji je punu deceniju branio boje bolivijskog državnog tima. Problem bi mogla da predstavlja defanzivna linija koja dozvoljava u proseku okruglo dva gola po utakmici.

Avijatori su spremni da je napadnu sa ofanzivnim triom Čavez, Alvarez, Seržinjo, koji je zaslužan za 16 od 31 gola ekipe iz Kočabambe. Svaki član napadačkog trijumvirata zna kako se postižu golovi protiv Orijentea i danas će pokušati da ga osveže i unovče.

BOLIVIJA 1, 23. KOLO

Četvrtak

17.00: (1,28) Horhe Vilsterman (5,30) Orijente Petrolero (9.00)

20.00: (5.00) Santa Kruz (3,80) Rojal Pari (1,62)

22.15: (1,20) Strongest (6,50) Nasional Potosi (10.5)



tagovi

Bolivija 1BolivijaHorhe VilstermanOrijente Petrolero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara