Martin Brajtvajt i Aleksander Serlet (©Reuters)
Martin Brajtvajt i Aleksander Serlet (©Reuters)

Okršaj vikinških golgetera u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 13:06

Uoči susreta u 21. kolu Primere (ponedeljak, 21), Espanjolova udarna igla biće Martin Brajtvajt, a Sosijedadova Aleksander Serlot

Pretposlednja utakmica 21. kola španske Primere na programu je ovog ponedeljka od 21.00 časova, kada će se u Barseloni sastati Espanjol i Real Sosijedad. Navikli smo da se obično ovim danom završava kolo, ali zbog obaveza na Klupskom svetskom prvenstvu, novi šampion planete Real madrid tek u sredu dočekuje Elče.

Do tada, Sosijedad ima priliku da prepolovi zaostatak na tabeli za Kraljevskim klubom. Baskijski tim je trenutno treći, ima šest bodova manje od drugoplasiranog Reala, a jedan više od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida.

Izabrane vesti

Izabranicima Imanola Algvasila cilj je da takmičenje završe među četiri najbolja, te da se tako domognu Lige šampiona. Međutim, put ka njegovom ostvarenju postao je znatno teži posle poraza od Valjadolida (1:0) u prošlom kolu, i to u San Sebastijanu.

Poništio je Sosijedad tako sve dobro što je napravio remijem sa Realom na Santijago Bernabeuu (0:0), pa sada mora da se „vadi“ protiv probuđenog Espanjola. Bez obzira na to što se bore za opstanak, Katalonci su u solidnoj formi, sa samo jednim porazom u poslednja četiri kola.

21.00: (3,60) Espanjol (3,15) Real Sosijedad (2,30)

Espanjol je u januaru savladao Hetafe (2:1) i Betis (1:0), pre nego što ga je zaustavila Almerija (3:1). Potom je u prošlom kolu isčupao bod protiv Osasune (1:1), pogotkom Martina Brajtvajta sredinom drugog poluvremena.

Bio je to drugi gol 31-godišnjeg Danca u poslednja tri kola, kojim je Espanjol došao do bodova. Prethodno je bio jedini strelac protiv Betisa. Za sada je Brajtvajt na pet postignutih golova u Primeri ove sezone.

Drugi je najbolji strelac ekipe, odnosno prvi ako se zna da je potpisnik 11 pogodaka Espanjola Hoselu na bolovanju. Bez njega, sav teret pada na Brajtvajta. S druge strane, još jedan Viking je pretnja po kladioce koji vole da igraju na mali broj golova – Aleksander Serlot.

Norveški napadač, koji je došao u Sosijedad na pozajmicu iz Lajpciga, do sada je postigao osam prvenstvenih golova. Od toga pet u onoj seriji od pet uzastopnih pobeda, koju je prekinuo remi sa Realom. Tada je Sosijedad redom savladao Sevilju, Osasunu, Almeriju, Bilbao i Rajo Valjekano, a Sorlot je zatresao mrežu svakome od njih.

---------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Kadiz - Đirona 2:0 (2:0)

/Eskalante 6, Gvardiola 34/

Subota

Almerija - Betis 2:3

/Suarez 27, Kosta 63 - Rodri 6, Kanales 42, Gvardado 70/

Sevilja - Majorka 2:0 (2:0)

/En Nesiri 28, Hil 40/

Valensija - Atletik Bilbao 1:2 (1:1)

/Kastiljeho 17 - Vilijams 30, Sanset 72/

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 1:1 (0:1)

/Unal 77 - Arambari 38ag/

Selta - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Depaj 89/

Valjadolid – Osasuna 0:0

Viljareal – Barselona 0:1 (0:1)

/Pedri 18/

Ponedeljak

21.00: (3,60) Espanjol (3,15) Real Sosijedad (2,30)

Sreda

21.00: (1,20) Real Madrid (7,75) Elče (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksander SerlotMartin BrajtvajtEspanjolReal SosijedadPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara