Ulije (© Reuters)
Ulije (© Reuters)

Okrutna 2020: Otišao čovek koji je Liverpulu doneo pet trofeja za godinu dana

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.12.20. | 11:35

Zbogom Žeraru Ulijeu

Okrutna 2020. odnela je još jedan život. Teško je i pobrojati sve poznate sportske ličnosti preminule tokom godine na izmaku, a nažalost lista je duža i za ime Žerara Ulijea.

Čuveni Francuz preminuo je u 73. godini, u noći između nedelje i ponedeljka, posle niza bolesti koje su ga mučile poslednjih godina.

Izabrane vesti

U istoriji fudbala Ulije će ostati upamćen najviše po tome što je udario temelje modernog Liverpula. Stigao je na Enfild 1998, promenio tim iz korena, postavio klub na zdrave noge i mnogi ga smatraju ključnim čovekom stvaranja ekipe koja je vrhunac doživela pod narednim trenerom, Rafaelom Benitezom, kad je u Istanbulu 2005. osvojila Ligu šampiona.

Sam Ulije je bio više nego uspešan na klupi Crvenih. Posebno tokom 2001. godine, upamćene po tome što je osvojio čak pet trofeja: Kup UEFA, FA kup, Liga kup, Komjuniti šild i Superkup Evrope.

Osim Liverpula, Ulije je klasu dokazao i u Lionu, s kojim je osvojio dve titule prvaka Francuske, u ranoj fazi karijere bio je šampion i sa Pari Sen Žermenom dok Sveci nisu bili ovako finansijski moćni, kratko je radio i kao selektor Galskih petlova (1992/93), a sa omladinskom reprezentacijom svoje države bio je prvak Evrope 1996.

Poslednji angažman imao je na klupi Aston Vile pre devet godina.


tagovi

In memoriamin memorianŽerar UlijeLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara