Slavlje Okserovih igrača (©AFP)
Slavlje Okserovih igrača (©AFP)

Okser pred povratkom u Ligu 1 posle 10 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 23:11

Penali odlučili ko će na megdan 18. timu iz Lige 1

Sezonu 2010/2011. Okser je završio na devetom mestu Lige 1, a u sledećoj bio poslednji. Od te 2012. klub iz pokrajine Burgundi igra u drugoligaškom rangu francuskog fudbala, ali bi konačno mogao da se vrati među najbolje.

Pobedom nad Sošoom penalima 5:4, posle 0:0 tokom 120 minuta igre, fudbaleri Oksera izborili su se za finale baraža u kom će igrati protiv 18. tima Lige 1. Biće to Mec ili Sent Etjen, koji u subotnje poslednje kolo ulaze bodovno poravnati. Mec igra u gostima protiv šampiona Pari Sen Žermena, a Sent Etjen protiv osvajača kupa i devetoplasiranog Nanta, takođe na strani.

Izabrane vesti

Neće imati lak zadatak ekipa Oksera 29. maja, ali i te kako ima čemu da se nada ekipa Žan-Marka Furlana s obzirom na to da pomenuti prvoligaši nisu pokazali poseban kvalitet tokom sezone. Mec je, ipak, u nešto boljoj formi, vezao je dve pobede i remi, pa ako uspe da napravi iznenađenje pobedom na Parku prinčeva (što ove sezone nije učinio nijedan gostujući tim Lige 1) ekipa iz gradića sa ušća reka Sel i Mozel biće favorit u odlučujućem mestu za popunu najjaće francuske lige sledeće sezone.

Svih pet izvođača penala za Okser bili su precizni, dok je u trećoj seriji Sošoova devetka Jan Kitala šutirao prilično loše, te je Donovan Leon uspeo da odbrani i olakša posao svojim saigračima. Zaslužili su domaćini ovog duela (zbog boljeg plasmana na tabeli) pobedu u večerašnjem okršaju. Uputili su čak 22 šuta ka protivničkom golu naspram sedam protivnikovih. Ipak, smo pet lopti išlo je u okvir Sošoovog gola, a jedna u Okserov.

Okser je 1996. bio prvak Francuske, a ima i četiri pehara nacionalnog kupa. Videćemo uskoro da li je ovo sezona u kojoj će se posle deset godina vratiti među najbolje klubove u zemlji.



tagovi

OkserLiga 1Francuska Liga 1francuska liga 2Sošo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara