Foto: twitter Inter
Foto: twitter Inter

Okuplja se društvo iz Mančestera na Meaci: Inter doveo Matea Darmijana

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 11:43

U pitanju je jednogodišnja pozajmica iz Parme

Malo premijerligaško društvo, pretežno ono iz Mančestera okupio je Antonio Konte na Đuzepe Meaci. Od leta 2019. godine kada je preuzeo kormilo Intera, u ekipu su stigli Romelu Lukaku, Ešli Jang, Aleksis Sančez, Kristijan Eriksen, Aleksandar Kolarovm, a najnovije ime i prezime sa spisaka onih koji u CV-u imaju nastupe u Premijer ligi je Mateo Darmijan. Svojevremeno jedan od talentovanijih desnih bekova Evrope stigao je iz Parme na jednogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom od 2.500.000 evra. Šef struke Intera sa 30-godišnjakom sa kojim je sarađivao kao selektor Italije dobija univerzalca koji po potrebi može da pokrije praktično sve pozicije u odbrani ili veznom redu.

Prošle sezone Darmijan je bio standardan u Parmi (33 utakmice, po gol i asistencija), a pre toga je proveo četiri godine na Old Trafordu. Sada je Konte odlučio da ga pridruži nekadašnjim saigračima iz Mančester Junajteda - Ešliju Jangu, Aleksisu Sančezu i Romeluu Lukaku.

Izabrane vesti

Neroazuri su bili izuzetno aktivni u aktuelnom prelaznom roku - potrošeno je blizu 100.000.000 evra, bez konkurencije najveće pojačanje je Ašraf Hakimi koji je Real Madridu plaćen 40.000.000 evra, ali Inter je veliki posao napravio potpisivanjem Artura Vidala bez obeštećenja, odnosno dovođenjem Aleksandra Kolarova za siću. Ipak, odbrana je i dalje najproblematičniji deo tima (Inter to pokazuje iz kola u kolo sa šest primljenih golova posle tri runde), a nekoliko sati pre zatvaranja letnje pijace milanski velikan nije uradio ništa konkretno po tom pitanju, a Darmijan jednostavno nije fudbaler koji bi to mogao da reši.



tagovi

Mateo DarmijanLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara