Ešli Kol (©Reuters)
Ešli Kol (©Reuters)

Okuplja se društvo staro: Lampard od Evertona pravi mini-Čelsi

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 09:53

Stručni štab Karamela pojačaće Ešli Kol

Rafa Benitez urušio je Everton do krajnje tačke. Karamelama visi opstanak u Premijer ligi, a tim sa Gudisona je kao spasioca angažovao Frenka Lamparda. Klupsko rukovodstvo otvorilo se za zimsku pijacu, stigli su Vitalij Mikolenko i Nejtan Paterson za 37.500.000 evra, kao i Dele Ali, Doni van de Bek i Anvar el Gazi na pozajmicu. Ali jačanje Evertona nije se završilo.

Ulazni transferi su početna faza, a ovih dana bi Frenk Lampard trebalo da dobije pojačanja i u stručnom štabu. Pokušaće mladi trener od Evertona da napravi mini Čelsi. Namera Lamparda, koji je posle dobijenog otkaza na Stamford Bridžu bio godinu dana na birou rada, jeste da u gradu Bitsa okupi dobro poznata lica, ljude sa kojima je sarađivao, što kroz igračku, što kroz kratku trenersku karijeru.

Izabrane vesti

Povući će Lampard iz Čelsijeve akademije Ešlija Kola. Obavlja Kol paralelno i posao trenera u reprezentaciji Engleske do 21 godine, a u toku dana trebalo bi, prema pisanju ostrvskimih medija, da stigne na Gudison park. Frenk Lampard i Ešli Kol su proveli osam godina zajedno na Stamford bridžu i podigli su po trofej Premijer Lige i Lige šampiona, četiri FA kupa i dva Liga kupa.

Neće nekadašnji levi bek Plavaca biti prvi čovek iz Čelsija koga je doveo Lampard. Već je stigao pomoćnik Džo Edvards, kao i Pol Klemen, koji je bio trener Derbija, Redinga i Svonsija, odnosno Kris Džons sa kojim je legendarna „osmica“ Čelsija sarađivala u Derbiju, na početku trenerske karijere.

Sklopio je Lampard novi stručni štab, napravio je čistku, ali nije baš sve rasterao. Našlo se mesto za trenera golmana Alana Kelija i čoveka koji je nekoliko puta do sada gasio vatru na Gudisonu i bio privremeno rešenje, pa tako i posle Benitezove smene – Dankana Fergusona.



tagovi

Frenk LampardEšli KolEvertonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara