Olajinka ponovo pogodio, pa dobio crveni: Slavija kiksnula na radost zvezdaša

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 20:08

Sparta stigla večitog rivala i približila srpskog šampiona trećem šeširu Lige šampiona

Piter Olajinka nastavlja da pomera granice u najefikasnijoj sezoni dosadašnje karijere. Fenomenalni Nigerijac, koji će od leta nositi dres Crvene zvezde, pokrenuo je Slaviju na gostovanju u Liberecu, koja je potom preokrenula rezultat, ali je na kraju napravila veliki kiks – 2:2. Na taj način Sparta iz Praga se bodovno izjednačila sa večitim rivalom na vrhu liste tamošnjeg šampionata i obradovala zvezdaše.

Jeste Olajinka već potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, ali na Marakani veruju da će Sparta prekinuti dominaciju Slavije, jer bi u tom slučaju gotovo sigurno bili u trećem šeširu za Ligu šampiona (Sparta, pa i Vitorija Plzen imaju mnogo manji koeficijent). Goreće sigurno do kraja prvenstva Češke, ključni meč mogao bi da bude odigran 15. aprila na Letni, kada Sparta čeka Slaviju. Pravi zicer da se dođe do titule i razgale zvezdaši.

Izabrane vesti

Olajinka je do 10. prvenstvenog gola stigao u 30. minutu na sebi svojstven način. Odlično se pozicionirao u srcu kaznenog prostora domaćina, predosetio pravac lopte, a onda odbitak zakucao u protivničku mrežu.

Budući igrač Crvene zvezde tim golom je poništio kiks sunoradnika Igoa Ogbua, koji je prilično panično reagovao kod gola domaćeg tima iz 25. minuta. Visoki defanzivac Libereca prvo je neoprezno izbacio loptu glavom iz svog kaznenog prostora, a onda je zakačio loptu kod udarca Lukasa Červa i prevario Ondreja Kolara.

Imala je Slavija dovoljno snage i kvaliteta u svojim redovima da se vrati u život i na kraju stigne do pogotka iz penala. Ali ne i končanog trijumfa.

Prvo je Olajinka napravio veliku štetu ekipi, pošto je u 88.minutu udario direktnog čuvara glavom bez lopte. Dao je taj potez snagu Liberecu da servira malo iznenađenje i pogotkom Olutanjija stigne do boda.



tagovi

Piter Olajinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara