Đole Jovanović se predstavio Izraelcima: Partizanovo sam dete, ne mogu da nosim crveno

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 10:46

“Došao sam da ponovo osvajamo trofeje”, poručio srpski centarfor

Sjajan posao napravio je Čukarički prodajom Đorđa Jovanovića u Makabi iz Tel Aviva. Brđani su na ime obeštećenja inkasirali blizu 2.000.000 evra, i to za igrača koga su besplatno doveli kao instant-pojačanje.

Posle 12 golova u prvom delu tekuće sezone Superlige, velika očekivanja imaju od nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije u Tel Avivu. Doveden je kao kapitalno pojačanje i neko ko bi mogao da vrati trofeje u vitrine najvećeg izraelskog kluba.

Izabrane vesti

„Znam koliko je dobra naša publika i jedva čekam da ih upoznam. Kao neko ko je odrastao kao navijač Partizana, ne mogu da zamislim sebe da nosim crveno, tako da mi sa te strane dobro ide”, rekao je Đorđe Jovanović.

Makabi trenutno ima čak 11 bodova manje od lidera i imenjaka iz Haife. Titula je praktično izgubljena, ali...

„Poznajem Makabi i njegovu istoriju, ali pre nego što sam stigao razgovarao sam sa nekim ljudima iz Srbije koji su ovde radili i svi su mi rekli da je to najveći klub u Izraelu, da je to klub koji se smatra Real Madridom. Zvao me je trener, zvali su me ljudi iz kluba, želeo sam da dođem jer želim da se borim da vratimo titulu Makabiju iz Tel Aviva. Veoma sam srećan što će me trenirati Mladen Krstajić. On je počeo karijeru u Partizanu, posle toga je igrao u Nemačkoj, on je dobar čovek i dobar trener i ceo njegov tim je veoma dobar”.

Odlično je Jovanović upoznat sa istorijom Makabija.

Znam da su u prošlosti ovde radili srpski treneri Vladimir Ivić i Slaviša Jokanović. Oni su sa Makabijem osvajali trofeje i igrali u Evropu. Mogli bismo to da ponovimo”.


tagovi

Đorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara